Hundested har leveret fremragende i sjællandsserien og holder vinterpause på 4. pladsen. Foto Jan Stephan

Hundested har leveret fremragende i sjællandsserien og holder vinterpause på 4. pladsen. Foto Jan Stephan

Fodbolden på vinterferie

Status på et regnfuldt efterår hvor områdets fire højest rangerede seniorhold har præsteret nogenlunde som forventet

Af
Thomas Quvang

Vinterhi I sidste weekend lød det sidste fløjt for fodbolden udendørs, for de lokale seniorhold.

Slut på et regnfuldt efterår, og nu kan fodboldstøvlerne parkeres bagerst i skabet i et par måneder indtil det hele begynder forfra med sur vintertræning frem mod forårspremieren.

De fire lokale førstehold i hhv. Hundested, Frederiksværk, Ølsted og Melby kan nyde deres vinterhi efter en halvsæson der som helhed, alle skåret over en kam, er gået ganske som forventet.

Toppen af Sjællandsserien

Det højest rangerede hold i Halsnæs, Hundested, fortsætter med at imponere og Schou's tropper har indfriet den interne målsætning om at holde vinterpause i sjællandsseriens top 6. Hundested ligger i skrivende stund på en 4. plads, men en endnu ikke afklaret protestsag gør, at Hundested kan blive tildelt yderligere tre point i toppen af rækken.

"Taget i betragtning hvad vi har kæmpet med af forskellige ting i løbet af efteråret, jeg tænker adskillige alvorlige skader, og dertil vores anfører Stefan Prio, som af arbejdsmæssige årsager måtte trække stikket halvvejs gennem efteråret, så synes jeg ærligt talt, at vi har gjort det godt, det er meget godt klaret", fortæller Michael Schou og tilføjer:

"Vi skal dog ikke være for blå-øjede, vi har set trætte ud i de seneste kampe, der er trukket store veksler på nogle spillere og selvom truppens yngste spillere har gjort det rigtig godt, så er det klart, at der mangler lidt rutine når 3-4 nøglespillere må sidde udenfor".

En blandet landhandel

Dumme skader, tynde afbud og karantæner som følge af elendig disciplin har kendetegnet FFK i efteråret, ligesom et ocean af brændte chancer, set over halvsæsonen har kostet dyrt på pointkontoen. Alligevel er træner Peter 'Bomber' Hansen fortrøstningsfuld:

"Vi har ikke mødt en eneste modstander der ikke kan besejres, var vi blevet kørt baglæns ud af banen ville det være bekymrende, men det er på ingen måde tilfældet. Vores store problem har været, at vi ikke har udnyttet de mange store chancer vi har fået i kampene", siger 'Bomberen' og tilføjer:

"Her skal vi blive meget bedre, og der er allerede nu nogle tiltag i gang der skal styrke os angrebsmæssigt i foråret".

Frederiksværk holder vinterpause på en 8. plads i Serie 3 efter fem sejre og seks nederlag i et meget svingende efterår.

Oprykning er målet

I Ølsted har der derimod ikke været nogen slinger i valsen, og man går vinteren i møde med højt humør og stor optimisme:

"Vi har haft en fremragende efterårssæson, jeg kan kun tælle to kampe, hvor præstationen ikke har været godkendt", fortæller træner Gustav Koch Vandal. Han fortsætter:

"Derfor er målet for fodboldåret 19/20 helt klart - Ølsted skal rykke op i Serie 3. Vi holder vinterpause med syv point ned til 3. Pladsen, har forbedret vores udebane statistik betydeligt, haft en aggressiv offensiv og en udmærket defensiv samt holdt humøret højt. Samtidig viser hele truppen en spilleglæde jeg ikke har set før".

"Alt taler for at vi indfrier vores fælles mål, hvis bare vi fortsætter i samme gear og arbejder hårdt og intensivt når vi starter op igen i start februar", siger Gustav Koch Vandal som overvinter på 2. pladsen i rækken, tre point efter topholdet Hillerød, men med solid afstand ned til St. Lyngby på 3. pladsen.

Bedst på hjemmebane

I Melby kan man slet og ret konstatere, at man det bedst hjemme på egen grønsvær. I lighed med forårets turnering havde Melbys bedste herresenior store problemer gang på gang, når der stod 'udebane' på menuen.

Kun to point er der kommet på kontoen på fremmede græs (måske yderligere tre i forbindelse med en protestsag) så det er svært at se holdet, for alvor, skal kunne blande sig i den sjove ende af tabellen til foråret, her er alt for mange svipsere på udebane.

Indstillingen til træning og kampe kunne godt være bedre end det har været tilfældet året igennem. For mange skader, alvorlige som mindre alvorlige, og ikke mindst rigtige dårlige og sene afbud, har ikke gjort det nemt for Allan 'Moller' på linjen. Der er lidt at arbejde med og der skal steppes op for at komme væk fra de kedelige pladser i foråret.

Skribentens noter

Allerede nu kan man konstatere, at der venter et ualmindeligt spændende forår, for alle fire hold. Succes contra fiasko balancerer som oftest på et knivsæg, sådan er det også med fodbolden i Halsnæs.

Kan kun lette på hatten over præstationen i Hundested dette efterår. Farvel til anføreren midtvejs, flere alvorlige skader undervejs og debut til flere helt unge og 'grønne' spillere. Alligevel ligger holdet på en 4. plads i Sjællandsserien. Og tre point til tabellen venter yderligere, hvis den verserende protestsag overfor Roskilde vindes. Det er, for at bruge trænerens egne ord, sgu meget godt klaret.

FFK's 1. hold er en underlig størrelse. Den ene uge drømmebold, den anden uge stik modsat. Hvis hjerte, engagement, koldblodighed og disciplin havde været på plads havde FFK været tophold efter dette efterår. Det var ikke tilfældet, langt fra. Reelt skal holdet kigge mod den stiplede linie i bunden af tabellen. FFK i Serie 4 til sommer? - næppe. Men der skal godt nok andre boller på suppen med hensyn til indstilling og vilje.

Helt som forventet

I Serie 4 kører Ølsted og MLI derudaf helt som forventet. Ølsted med soleklar kurs mod Serie 3 efter otte sejre, en uafgjort og blot et nederlag. Et fornemt efterår som træner og spillere skal have stort cadeau for.

For MLI er oprykninskapløbet for længst en saga blot. En sløj start på sæsonen og en ualmindelig tynd udebanestatistik har kostet dyrt. Alligevel kan MLI gå på vinterferie med nogenlunde højt humør. Således sluttede MLI ubesejrede i de sidste seks runder af efteråret. Stærkt. Netop MLI kan meget vel blive holdet, som driller alle andre, inklusive topholdene, i foråret.

Publiceret 13 November 2019 10:08