Luka Vojinovic øverst på skamlen ved Europamesterskaberne i karate. Privat foto

Luka Vojinovic øverst på skamlen ved Europamesterskaberne i karate. Privat foto

EM-guld til to gange Luka

Karateklubben Taifu hentede ti medaljer ved sidste weekends Europamesterskaber i Odense

Karate Europamesterskaberne i karate under WUKF blev afholdt i Odense Kongrescenter i perioden 24. – 27. oktober og stævnet var det største karatestævne, som nogensinde er afholdt i Danmark, hvor mere end 1800 atleter deltog fra 24 forskellige lande.

Det danske landshold der stillede op, bestod af ikke mindre end 118 kæmpere fra hele landet. Der var både rutinerede kæmpere, men mange var også med til deres første Europamesterskab, hvilket både var spændende og gav lidt ekstra nerver undervejs.

Bedste forudsætninger

Op til stævnet var der sørget for en masse ekstra træninger både i Taifu og i Solrød til de obligatoriske landsholdstræninger. Chefinstruktør Jesper F. Andersen har givet dem alt den træning der skulle til for, at alle kunne stille op med de bedste forudsætninger for en god præstation.

Målene var individuelle, men fælles var, at de alle ville gøre deres absolut bedste på dagen, hvilket alle fik indfriet til stor glæde og tilfredshed.

Ti medaljer

Frederiksværks lokale karateklub Taifu stillede op med 11 kæmpere og kom hjem med 10 medaljer, hvoraf Nikoline Gaarn og Luka Vojinovic stod for størstedelen, nemlig i alt seks flotte medaljer.

Der blev hentet medaljer hjem i både til kata og kumite, og dem der ikke fik metal om halsen, blev en god erfaring rigere og havde en fantastisk weekend.

Luka til tops

Blandt andet vandt Luka Vojinovic en flot og velfortjent guldmedalje i individuel kumite. Luka kæmpede suverænt i de første kampe, hvor den første kamp endte på 6-0 på under 1 minut. Den anden kamp endte 6-4 hvilket bragte ham videre i finalen. I finalen mødte han en dygtig kæmper fra Tjekkiet og de to sørgede for en utrolig spændende kamp.

Med massiv opbakning fra de mange danske tilskuere kæmpede Luka den sidste kamp virkelig klogt, og selvom han var bagud 4-0 lykkedes det ham overlegent at vende pointene til egen fordel og endte ud med en sejr på 6-4 og kunne for første gang kalde sig europamester.

Derudover bød mesterskaberne på to sølvmedaljer til Luka Vojinovic.

Også Luka Timmermann kan skrive europamester på sit cv. Luka Timmermann gjorde det flot i disciplinen holdkumite, hvor han var med til at sikre guldmedaljer. Individuelt måtte Luka Timmermann dog se sig slået i første runde.

Tæt finale

Nikoline Gaarn havde også nogle virkelig gode kampe og kæmpede sig fornemt frem til en EM-finale.

Her scorede de to kæmpere samtidig, og da Nikoline scorede til maven og modstanderen til hovedet, valgte dommeren at give pointet til modstanderen. Det afgjorde den tætte finale som resulterede i en flot og velfortjent sølvmedalje.

Ialt blev Nikoline Gaarn's samlede medaljehøst på tre sølvmedaljer.

Kata medaljer

I katarunderne gik det også rigtig godt, hvor Taifus coach Charlotte Stensholm præsterede super flot og tog hjem med en flot og velfortjent sølvmedalje.

Manon Timmermann og Nikita Jesse gjorde det også super fint, med skarpe kataer og rigtig god fokus. Og kunne glæde sig over hhv. en bronze og en sølvmedalje om halsen.

I alt var det en stor succes for Taifus kæmpere, der er et resultat af masser af træning, fokus og gå på mod af alle der var med.

Publiceret 03 November 2019 14:08