Emil Jakobsen kæmpede sig til en sølvmedalje efter mange hårde kampe. Foto Henrik Clausen

Emil Jakobsen kæmpede sig til en sølvmedalje efter mange hårde kampe. Foto Henrik Clausen

Fire gange guld i Nykøbing

Stærke præstationer af Herosbryderne ved årets Bjørne Cup

Af
Thomas Quvang

Brydning AK Heros var repræsenteret med ni atleter, da årets Bjørne Cup blev afviklet i lørdags i Nykøbing Falster.

Og vanen tro var de unge Herosbrydere flittige gæster på medaljeskamlen i stævnet der havde deltagelse af 230 deltagere fra seks nationer.

Imponerende stime

Malthe 'Den stille dræber' Rasmussen var endnu en gang i en klasse for sig selv. Det blev til den syvende turneringssejr på stribe, og Malthe står nu noteret for 29 kampe i streg uden nederlag. Ganske usædvanligt i en sport, hvor de små marginaler er afgørende.

Også Nomi Øbro har kurs mod en flot stime. Hun vandt alle sine kampe før tid, og kunne igen stille sig øverst på 'pallen'. Nomi Øbro blev samtidig kåret som stævnets bedste pigebryder.

Debut som Herosbryder

Den tredie guldmedalje sikrede klubbens nye bryder Sarah Christine Poulsen. I en fantastisk debut som Herosbryder vandt hun alle sine kampe på fald, og i finalen besjerede hun de seneste to års danske mester Clara Stuhr.

Sarah er oprindeligt fra Ålborg, men bor nu i København, hun har valgt at bryde for Heros da hun i Heros får god træning og sparring af Anne Christensen.

Oliver Jensen sikrede den sidste guldmedalje da han blev en sikker vinder af juniorernes 71 kg. Oliver Jensen gjorde kort proces i alle sine kampe, samlet tid på madrassen var 1½ minut så var tre kampe vundet.

Teknik og fremgang

Emil Jakobsen fik efter mange hårde kampe sølv om halsen, men med lidt mere fandenivoldsk hed kan det blive til mere. Emil har de tekniske redskaber til det, men han skal lige lære at bide tænderne sammen når det gør ondt.

Mathias Holck viser fremgang stævne for stævne denne gang kæmpede hen sig til en kamp om bronze som han desvære tabte til en stærk nordmand. Villas Christensen opnåede en 5. plads i en meget stærkt besat vægtklasse.

Mathis Rasmussen måtte helt uberettiget forlade stævnet efter to tabte kampe, begge tabt på store dommer fejl og Alexander Øbro måtte trække sig fra stævnet som følge af en skade.

Publiceret 14 October 2019 10:40