Nis Prio reducerede kort før tid, men fik sin scoring annuleret for en hårfin offside. Foto Thomas Quvang

Nis Prio reducerede kort før tid, men fik sin scoring annuleret for en hårfin offside. Foto Thomas Quvang

Helsinge løb med Mitsubishi'en

Af
Thomas Quvang

Fodbold Hundested ramte aldrig dagen, da der søndag eftermiddag blev spillet finale i årets Mitsubishi Cup.

Helsinge, som Hundested skal krydse klinger med i Sjællandsserien, var stærkest i generalprøven til turneringen og vandt fortjent 5-2 efter en 1-0 føring ved pausen.

De to hold havde begge besejret FFK på deres vej til finalen, og de gav hinanden en fin match på den (lidt for) langhårede grønsvær.

Store chancer i starten

Helsinge startede klart bedst og havde flere store chancer indenfor de første minutter. Simon Pedersen reddede fremragende i to tilfælde, inden han måtte kapitulere, da Helsinge bragte sig på 1-0 i det 8. minut.

I resten af 1. halvleg var det ganske jævnbyrdigt med et lille overtag til Helsinge. Kun i få tilfælde var Hundested farlige, der manglede lige den sidste skarphed.

Hundested steppede dog up i 2. halvleg og pressede på for en udligning. Den kom midtvejs da lynhurtige Rasmus Borre udnyttede en fin stikning og bragte balance i regnskabet med en sikker scoring.

Glæden var dog kortvarig. Helsinge bragte sig på 2-1 og 3-1 med få minutters mellemrum. Først efter et hjørnespark, hvor markeringerne svigtede, og derefter via et hurtigt gennembrud, hvor Simon Pedersen blev efterladt chanceløs i kassen.

Målrig afslutning

Hundested smed dog ikke håndklæddet i ringen, de pressede på for et comeback foran hjemmepublikum. Det var også tæt på at lykkes. Med ti minutter tilbage fik Nis Prio en reducering annuleret for en hårfin offside, og minutter efter scorede Gustav Schou til 2-3 fra tæt hold.

På ny var spændingen dog kortvarig. Helsinges effektive offensiv slog til med scoring til 4-2 og dybt inde i overtiden blev sejren endegyldigt slået fast, da et straffespark blev omsat til slutfacit 5-2.

Dermed blev Helsinge vinder af årets Mitsubishi Cup og de 3.000 medfølgende kroner.

Hundested måtte tage til takke med 2. pladsen, efter en søndag, hvor det så ud som at tankerne var nogle dage længere fremme - pokalkampen onsdag aften i Fælledparken mod BK Viktoria. FFK endte på den ventede 3. plads, men fik to gode kampe i benene inden lørdagens sæsonpremiere.

Publiceret 12 August 2019 09:37