Daniel Simonsen i kamp for Danmark ved EM i Tjekkiet. Privat foto

Daniel Simonsen i kamp for Danmark ved EM i Tjekkiet. Privat foto

Nummer 17 i Europa

Op og nedture for Daniel Simonsen ved Europamesterskaberne i Tjekkiet

Af
Thomas Quvang

Bordtennis "Som helhed blev EM lidt af en skuffelse, topniveauet blev ikke ramt, desværre".

I sidste uge var Daniel Simonsen afsted med det danske juniorlandshold til Europamesterskaber i Ostrava i Tjekkiet. Det blev til flere fine opture, men desværre også nedture for pingpong-talentet fra Frederiksværk.

I holdturneringen endte Danmark på en samlet 17. plads og bevarede dermed placeringen i A-gruppen i selskab med kontinentets bedste.

Tyrkisk skalp

For Daniel Simonsen var det specielt kampene mod Rumænien og Tyrkiet der gav plads til jubel.

I begge holdkampe vandt Daniel Simonsen begge sine singler og var stærkt medvirkende til sejre på hhv. 3-2 og 3-1. Specielt Daniels sejr over Tyrkiets bedste junior i kampen om 17. pladsen, gav genlyd i hallen, da glæden blev skreget ud sammen med holdkammeraterne.

Polak slukkede lyset

I den individuelle turnering sikrede Daniel Simonsen sig adgang ved at vinde sine kvalifikationskampe. Desværre blev 1. runde af hovedturneringen endestationen. En stærk polsk spiller slukkede lyset for Daniel der måtte se sig besejret med 7-11 i syvende og afgørende sæt.

I juniorernes doubleturnering vandt Daniel Simonsen og makkeren Mikkel Emborg deres første match i hovedturneringen, men måtte i 2. runde sige farvel og tak efter et nederlag til et svensk par.

Publiceret 16 July 2019 00:00