Ida Øbro hilser på tilskuerne på vej mod målstregen ved sidste uges Junior-VM i Silkeborg. Privat foto

Ida Øbro hilser på tilskuerne på vej mod målstregen ved sidste uges Junior-VM i Silkeborg. Privat foto

I selskab med verdens bedste

Ida Øbro og Agnes Nørgaard Kracht forsvarede de rødhvide farver ved Junior-VM i oreienteringsløb

Af
Thomas Quvang

Orienteringsløb Ida Øbro og Agnes Nørgaard Kracht repræsenterede de lokale farver da der i sidste uge blev løbet verdensmesterskaber i orienteringsløb for juniorer i Silkeborg og Aarhus.

De to o-løbere fra Tisvilde Hegn OK var dermed 'næsten' på hjemmebane i kamp med verdens bedste juniorer. Omkring 350 løbere fra 41 nationer dystede i fem dage på flere forskellige distancer, lige fra sprint til langdistance samt stafet.

I det skrappe selskab præsterede Ida Øbro og Agnes Nørgaard Kracht fremragende, og var det hele gået op i den berømte højere enhed, så var det blevet til medaljer til dem begge. De to måtte dog nøjes med lige ved og næsten.

Sølle 17 sekunder fra medalje

På sprintdistancen var Ida Øbro blot fire sekunder fra den førende løber halvvejs, men den tidligere junior-europamester fra Frederiksværk, måtte i mål tage til takke med en 7. plads. Blot 17 sekunder fra en bronzemedalje. Agnes Nørgaard Kracht endte på en 62. plads blandt de 153 som gennemførte.

På langdistance endte Agnes Nørgaard Kracht på en 16. plads mens Ida Øbro krydsede målstregen som nummer 29 blandt 147 gennemførende deltagere.

Såvel Ida som Agnes kvalede sikkert ind i A-finalen på mellemdistancen, hvor begge endte på flotte 2. pladser i deres respektive kvalifikationsheats. I finalen endte begge i top ti, Agnes på en 6. plads og Ida på en 9. plads.

I den afsluttende stafet var det påny tæt på for Ida Øbro der løb en fremragende sidste tur på det danske hold, som krydsede målstregen på en 7. plads.

Alt i alt fremragende resultater af den lokale duo, som fra næste sæson træder ind i 'de voksnes rækker'. Netop derfor var det måske ekstra ærgerligt, at det sidste år som junior ikke kastede en VM-medalje af sig, når nu det var så tæt på.

Senior-VM

Allerede i midten af august er det påny tid til, at THOK-løbere skal forsvare de danske farver ved et VM.

Her gælder verdensmesterskaberne for seniorer som afvikles i Norge. Her er tre af klubbens landsholdsløbere udtaget. Bjørn Cederberg og Emil Øbro har tidligere repræsenteret Danmark ved VM, mens Line Cederberg er debutant ved et VM.

Publiceret 16 July 2019 10:52