Maria Willumsen og træner Anne Christensen i højt humør da en tysk finaleplads gav Maria nyt liv i turneringen. Foto Christian Ibsen

Maria Willumsen og træner Anne Christensen i højt humør da en tysk finaleplads gav Maria nyt liv i turneringen. Foto Christian Ibsen

Fra begynder til Europæisk topklasse

Maria Willumsen i top ti ved Ungdoms-EM i Italien

Af
Thomas Quvang

Brydning Det er blot tre år siden, at Maria Willumsen for første gang deltog i brydernes begynderturnering som aldeles uprøvet pigebryder.

I sidste uge var Maria Willumsen at finde ved Europamesterskaberne for ungdom i den italienske by Faenza, som eneste danske repræsentant på kvindesiden.

Og da Maria trådte ind på den store scene torsdag eftermiddag, var det med udsigt til karrierens i særklasse største opgave. Lodtrækningen gav Maria en rumænsk modstander, der i fjor vandt sølv ved netop ungdoms-EM.

EM-sølvinder nedlagt

Men Maria Willumsen beviste, at hun kan bide skeer med de allerstørste. Trods at Maria hurtigt kom bagud 0-2 vendte hun kampen til egen fordel, og lagde modstanderen i madrassen til en fald sejr. En lettet og meget glad Maria fik dermed rakt armen i vejret i sin første EM kamp.

I kvartfinalen var Maria oppe imod en tysk modstander. Her mødte Herosbryderen dog overmagten, kom aldrig rigtigt igang og tabte forholdsvis klart.

Nu kunne Maria og træner Anne Christensen bare vente og se om tyskeren gik i finalen, så ville Maria genindtræde i tuneringen. Det gjorde den tyske kvinde, og så skulle Maria på vægten igen fredag morgen til en kvalifikationskamp hen mod en bronzekamp.

Fantastisk rejse

Her var Maria oppe mod en modstander fra Azerbajdjan. Maria kom godt fra start, men blev fanget af modstanderen, som med et solidt greb afsluttede kampen.

Dermed blev Maria Willumsens EM-status en fornem placering i top ti. Et foreløbigt punktum på en fantastisk rejse der egentlig kun lige er begyndt.

Publiceret 24 June 2019 09:14