Steffen Hansen lukkede munden på Ølstykkes tilhængere da han udlignede kort før tid. Foto Thomas Quvang

Steffen Hansen lukkede munden på Ølstykkes tilhængere da han udlignede kort før tid. Foto Thomas Quvang

FFK smadrede Ølstykkes oprykning

Frederiksværk tog afsked med Serie 2 med æren i behold

Af
Thomas Quvang

Fodbold

"Det bedste efter ens egen lykke, er andres ulykke".

Sådan lyder et godt gammel dansk mundheld, og lige præcis dette kendetegner sæsonens sidste fodboldkamp for FFK's vedkommende. Det forlængst nedrykkede FFK-mandskab tog torsdag aften imod Ølstykke, der havde champagnen på køl. Gæsterne skulle 'blot' have en sejr så var oprykningen til Serie 1 en realitet.

Men sportens verden er forunderlig. Ølstykke havde i efteråret vundet det omvendte opgør 6-0 og var på papiret tårnhøje favoritter mod hjemmeholdet. Men boblerne blev på køl, kampen endte 1-1. Ølstykkes spillere lå forstenede på grønsværen efter sidste fløjt, mens FFK's spillere jublede som de havde vundet et mesterskab.

Nødbremse

Gæsterne gjorde det nu heller ikke let for dem selv. Allerede i kampens 6. minut blev de reduceret til ti mand, da en nødbremse, helt korrekt, blev takseret til et rødt kort. Det var unge Andreas Gaddrup som blev nedlagt straks uden feltet.

Trods en mand i overtal havde FFK det svært i 1. halvleg. Afleveringerne sad ikke hvor de skulle og for mange forkerte beslutninger blev taget. Kønt var det ikke, selv om der blev arbejdet stenhårdt. Og midt i halvlegen slog gæsterne contra. Den eneste gang de for alvor blev farlige, blev et indlæg sat i kassen fra tæt hold uden for chance for Jacob Nielsen i målet.

I 2. halvleg lagde FFK mere pres på gæsterne, hvor trætheden blev mere og mere synlig. Det blev til gode chancer til såvel Steffen Hansen som Filip Leis, men den sidste præcision manglede.

Fortjent udligning

Ti minutter før tid var havde Ølstykke stadig det ene ben i Serie 1. Men ualmindelig tosset handling kostede dyrt. Således brokkede en af gæsternes spillere sig til et gult kort og ti minutter i skammekrogen.

Det udnyttede hjemmeholdet ved Steffen Hansen der fra kanten af feltet sparkede udligningen i netmaskerne. En udligning der var fortjent nok. Men en iskold spand vand i hovedet på gæsterne, der med kun ni spillere skulle frem og score for at sikre oprykning.

Mega chancer

Et frispark udefra, som sneg sig lige forbi, var det tætteste Ølstykke kom, mens der var åbent 'skydetelt' i den modsatte ende. FFK havde to gigantchancer for at bringe sig på 2-1. Først reddede stolpen for gæsterne og langt inde i overtiden brændte Magnus Avnsbo den vel nok største chance i FFK's historie, da han fra to meters afstand bragede bolden langt over et helt frit mål.

Dermed blev det til en 'deler' de to hold imellem. En smertelig en for gæsterne, mens det for FFK's vedkommende gav glæde ovenpå en ellers sur sæson. Nedrykningen til Serie 3 har længe været en realitet, men de sidste par kampe har vist, at der så sandelig er noget at bygge videre på. Måske er det sundt at komme ned og vende en gang og så komme stærkt tilbage. Det er set tidligere i mange andre klubber.

Publiceret 21 June 2019 09:36