Tre jyske teams på medaljeskamlen efter første runde af sejlsportsligaen. Foto Frederik Sivertsen

Tre jyske teams på medaljeskamlen efter første runde af sejlsportsligaen. Foto Frederik Sivertsen

Jyderne stjal podiet i Lynæs

I den kommende weekend er Lynæsbådene på 'hjemmebane'

Sejlsport Ligasæsonen startede i weekenden i Lynæs Sejl- og Kajakklub.

18 af landets bedste klubhold fra 1. division stod klar i ’Nordsjællands perle’, som de lokale kalder den lille by, Lynæs, på spidsen af Halsnæs.

Med fem prikker i de første fem sejladser, viste særligt et af holdene, hvor på podiet de ville stå. Derudover kom også et af yngre team på podiet.

Gennemsnitalderen falder i takt med at niveauet stiger, eller er det omvendt...

Selv fra de bedste hold i 1. division er meldingen klar: Niveauet stiger forsat i Sejlsportsligaen, og de mindste småfejl får derfor lynhurtigt store konsekvenser i det samlede resultat.

Selv for Kaløvig COBRAS der startede med fem førstepladser i lørdagens 5 første sejladser, var en lille fejl ved at koste dem dyrt. 1, 1, 1, 1, 1, og så en 5. plads medvirkede til, at Kaløvig-holdet endte på en delt 1. plads efter førstedagens sejladser. Det var Frederikshavn SEAHAWKS, der efter placeringerne 2, 1, 1, 3, 4 lå á point med Kaløvig.

Skipper fra Kaløvig COBRAS, Lars Vilhelmsen fortæller her om weekendens sejr:

”Vi har været rigtig spændte på sæsonstarten i år. Det var enormt fedt at starte ud med en hel stribe af førstepladser, vi følte virkelig at træningen og Champions League havde båret frugt. Weekenden viste også at vi efterhånden kun laver få fejl. Dog kostede de lige lidt flere point, end de måske plejer! Det betyder, at vi nu skal hjem og arbejde på at holde det høje niveau”.

Holdet, der endte i top 5 i Sejlsportsligaen 2018, deltog for nylig i SAILING Champions League første kvalifikationsrunde, hvor de endte i top 5 i et stærkt felt af verdens bedste klubhold.

Et af de andre hold, i den anden ende af resultatlisten, mærkede også niveauet, efter de i denne sæson er rykket op i 1. division. Oprykkerholdet fra Thurø PIRATES, var ikke i tvivl:

”Vi sejler pissegodt derude og laver gode starter, men de andre sejler bare fra os. Vi skal hjem og træne, og blive klar til næste stævne. Niveauet er bare højt i 1. division, men det skræmmer os ikke”, fortæller Bjerne Sørensen. Thurø PIRATES endte på en 18. plads.

De velkendte podie-jyder

Holdet fra Frederikshavn havde for første gang i lang tid lavet en udskiftning i besætningen, men de formåede stadig at nå podiet og holde det samme høje niveau, som kendetegner de garvede nordjyder.

Frederikshavn SEAHAWKS endte på en 2. plads kun 2 point efter Kaløvig, som de ellers lå og kæmpede med under hele stævnet.

Sønderborgs CHIA PIRATES bedste liga-placering

Det var et yngre dreamteam fra Sønderborg, der var troppet op i Lynæs.

Med 4 førstepladser blev holdets målsætninger indfriet og mere til. Holdet var udover at være meget stolte, også lidt overraskede. Holdets yngste mand, Rasmus Lumbye forklarer:

”Det er gået langt over vores målsætning. Det hele har bare spillet på båden, og vi kan tydeligt mærke, at vi løbende er blevet bedre, for hvert stævne vi har været med til. Vi er utroligt glade for vores 3. plads, også fordi det er Sønderborgs hidtidig bedste resultat i 1. division ”.

Sønderborg er, ligesom Lynæs, en af de klubber, som har erhvervet sig en J/70’er det seneste år. Det har også betydning for det niveau, der præsteres fra årets start. Mange flere sejlere har adgang til en stadig voksende J/70 flåde.

Både til at afvikle mindre tune-up stævner eller hverdagstræning. Dét, sammenholdt med et faldende aldersgennemsnit, er bl.a. årsag til det stigende niveau.

Bedste oprykkerhold blev Bandholm og Københavns Amatør Sejlklub

To af de oprykkerhold, som startede sæsonen i 1. division, var Bandholm EAGLES og KASSERNE fra K.A.S., der begge kom godt fra start.

KASSERNE startede stævnet med en prik, og var fra start sultne på at vise, hvorfor de var rykket op! De gode takter forsatte for holdet, selvom de dog til sidst måtte se sig slået af Bandholm EAGLES. Sidstnævnte endte på en 5. plads lige foran KASSERNE på 6. pladsen.

Lyn-X Open, ranglistestævne, DM for kites og et hav af andre aktiviteter

Med ’Havnens dag’ kaldet Lynx-Open, var der mange gæster forbi Sejlsportsligaen og generelt på havnen.

Med den nye ’Oplevelsesbro’ kunne alle følge med på tætteste hold. Lørdagens vejr var nærmest perfekt med sol og god stabil vind, hvorimod lidt fugtigere vejr og øget vindstyrke satte sejlerne på hårdt arbejde om søndagen.

Solen skinnede heldigvis, da sejlerne sluttede af med moleøl og grill, mens de overværede præmieceremonien ved klubhuset. Weekenden over har der været sørget godt for alle på land og til vands, og sejlklubben mærker allerede, hvordan stævnet har båret frugt.

Stævneleder Frederik Wedel-Heinen fortæller:

”Dét vi har mærket, er hvor meget sammenhold og ’teamspirit’ sådan et stævne kan give selv i en lille klub som vores – det er meget positivt”.

Bag stævnelederen har stået en hel hær af dedikerede sejlere og klubfolk, der på bedste vis har vist klubben fornemt frem.

Lynæs på vandet

2. division starter lørdag den 1.-2. juni. Her skal sejlerne fra Lynæs deltage med hele 2 hold: Det ”almindelige” ligahold og så også med et WOW-hold (Women on Water). Siden der er kommet en J/70 i klubben har en række yngre kvinder meldt sig til at være med. Det er en rigtig positiv udvikling, som klubben meget gerne vil støtte.

Lørdag startes sejladserne kl. 10.00 og det hele kan opleves LIVE via SAP Sailing eller på ’Oplevelsesbroen’ på Lynæs Havn.

Publiceret 28 May 2019 14:05