Dengang Idrættens Dag var en fest på tværs af sportsgrene - Nu vil Halsnæs Idrætsråd genskabe hædringen af kommunens idrætsudøvere. Arkivfoto

Dengang Idrættens Dag var en fest på tværs af sportsgrene - Nu vil Halsnæs Idrætsråd genskabe hædringen af kommunens idrætsudøvere. Arkivfoto

Idrættens Dag gør comeback

Halsnæs Idrætsråd har fået grønt lys af kommunen til at genindføre den årlige hædring af idrætsudøvere

Af
Thomas Quvang

Hædring Der blev grædt mange salte tårer blandt idrætsfolk og foreninger, da Idrættens Dag for et par år siden blev nedlagt af det daværende byråd.

Samtidig stod det også klart for enhver, da beslutningen dengang blev taget, at netop hædringen af lokale idrætsudøvere var en ’uddøende race’ i den daværende form.

At blot en trediedel af dem som skulle hædres dukkede op til et kommunalt håndtryk og en lille erkendtlighed i Hundestedhallen i 2016, fortæller alt om den tendens der førte til at ’Sportens Dag’ efterfølgende blev sløjfet.

Helt ny form

I 2019 er Idrættens Dag tilbage i kalenderen, tilbage i en helt ny form som der forhåbentlig vil blive bakket op om fra sportsfolk og foreningers side.

Således har Halsnæs Idrætsråd fået grønt lys til at genindføre den årlige hædring af kommunens dygtige sportsudøvere som har opnået noget særligt i det forgangne år.

”Vi har hele tiden vidst, at der skulle ske noget helt nyt, hvis den årlige hædring af sportsfolk skulle genoplives”, siger Idrætsrådets formand Kim Daugbjerg. Kim fortsætter:

”Den ’gamle’ model var totalt udvandet og derfor har vi i Halsnæs Idrætsråd, i samarbejde med sponsorer, udtænkt et helt nyt koncept som skal gøre hædringen til en fornøjelig, festlig og ikke mindst sportslig aften i selskab med idrætsfolk på tværs af alle foreningerne”, siger Kim Daugbjerg som endnu ikke vil afsløre for meget, men alligevel lægger en lille føler ud:

"Mere levende hædring"

”Jamen vi går helt væk fra to timers kedelig navneopråb og den slags. Det kommer til at foregå meget mere levende, med musik samt billeder fra sportsåret der er gået, og ønsker nogle at tage foto med borgmester eller udvalgsformand, så foregår det ikke på scenen, men ved en opstillet fotovæg. Dertil bliver der mange flere helt nye tiltag”, fortæller Kim Daugbjerg.

En ting som der dog holdes fast i er, at de ’tunge priser’, diverse lederpriser og den slags, skal overrækkes denne dag.

Hvor og hvornår hædringen skal foregå er endnu ikke helt på plads, men februar 2019 er et rigtig godt bud. Inden for kort tid vil det ligeledes blev præciseret, hvilke kriterier der skal opfyldes før man kan blive indstillet til hædring.

Publiceret 15 November 2018 00:00