DEBAT: Løftebrud eller manglende mod til at stå fast?

Af Richardt Rolsted, Hundested

NORDMOLEN Når der nu skal udarbejdes en Lokalplan for Nordmole området, på baggrund af planer der ikke stemmer overens med, hvad der blev krævet da Nordmolen blev solgt, er det ligegyldigt om det skyldes løftebrud eller manglende mod.

Det er derimod tale om manglende politikker arrangement, og derfor har Hundested Havnen I/S hidtil været ene om alle initiativer i Hundested, til gavn for havnen, men ikke nødvendigvis for Hundested by.

Noget kunne tyde på at byrådet langt om længe trods alt, er blevet klar over den situation og derfor har sat penge af, til udarbejdelse af en plan for en helhedsløsning for Hundested, i lighed med projekt Stålsat By i Frederiksværk. Det er et godt initiativ, men desværre lovligt sent, for nu kræver det noget ekstraordinært.

Det er på den baggrund ikke særligt hensigtsmæssigt at gå på kompromis med de oprindelige krav for Nordmole området. En plan for en helhedsløsning kunne måske indeholde et forslag om et tilbagekøb af molen til brug for en opførelse af et Arktis oplevelses- og klimacenter, til gavn for ikke blot Hundested men hele Halsnæs, jeg kan kun være helt enig i, hvad Ulla Ross skrev i avisen i sidste uge.

Hvis ikke havnen havde været så aktiv som den har været, havde Hundested været helt død, endnu er det dog kun selve byen der har fået hjertestop, og kun en længe ventet hjælp fra politikerne i byrådet kan give den nødvendige hjertemassage, ja måske skal der en hjertestarter til, så den kan få livet tilbage.

Hundested i sin helhed er et skønt område med spændende steder som bl.a. Kikhavn, Torup og Lynæs. Den har er en skøn natur med skove, strande og to havne, men selve byen har det ikke godt.

Mod vest er der havnen som hele sommeren summer af liv og glade dage, mod øst ligger der et baneterræn hvoraf størstedelen er totalt overflødigt, og derfor fyldt op med gamle togvogne med reklamepresenninger, samt diverse bunker af sveller og skinner, og ellers en masse ukrudt.

Det er en skamplet for byen, en by som oprindelig bestod af handelsgaden Nørregade, der i dag, ud over et supermarked og to discountbutikker, genbrugscentre og ejendomsmæglere, kun har få forretninger tilbage.

Efter mange års total planløshed er det på høje tid, at man nu via en helhedsløsning får gjort noget ved sagen, vel at mærke før man træffer flere uheldige beslutninger, som højst vil gavne havnens økonomi, men på sigt kan vise sig at vær til mere skade end gavn for havnen, men især for Hundested by.

Publiceret 02 December 2019 19:00