Et af de mest julede billeder i årets julehæfte: Det cyklende postbud Hans Pedersen takkede af, her i selskab med kollegerne Lotte og Signe.

Et af de mest julede billeder i årets julehæfte: Det cyklende postbud Hans Pedersen takkede af, her i selskab med kollegerne Lotte og Signe.

"I sne og slud..."

JULEHÆFTE "I sne og slud skal posten ud..." Årets julehæfte fra Hundested Lokalhistoriske Forening er på gaden og bringer blandt mange historier en underholdende beretning om det cyklende landpostbud Hans Pedersen, der hjulede Hundested og omegn tynd i 41 år og parkerede postcyklen for sidste gang den 23. december 2003.

Det var i de tider, da der blev bragt meget post ud helt til døren, eller helt ind på sofabordet, og undertegnede havde selv fornøjelsen af at sommervikariere på Hans' Lynæs/Store Karlsminde-rute i starten af 1900erne - ingen tvivl om at Post-Hans var savnet i de uger, for han havde sine sikre rutiner, og hvem husker ikke pressefotografen Morten Langkildes flotte billeder af det postbuddet i en Politiken-reportage med en cyklende Hans Pedersen i regn og blæst på sin velkendte rute.

Der er flere lokalt kendte mennesker i årets julehæfte: Flere generationer af Bagh-familien, det grønlanske sangkor anført af Poul Ringsted, familien Johnsen og Galgebakken, mens købmænd og fiskere der gennem tiden har sat præg på byen også har fået nogle ord med på vejen i Julen 2019 fra Hundested Lokalhistoriske Forening. /an

Publiceret 01 December 2019 11:30