DEBAT: Flextur til 72 kroner

Af Jørgen Tved, Skansevej 30 B, Hundested,

BUSTRAFIK Der var gang i debatten da Ældrestyrken fredag 8. nov. havde besøg af borgmester Steffen Jensen, hvor 21 borger godt ville krydse en klinge med ham. En af dem, som gjorde mest indtryk på mig, var en ældre kvinde, årgang 1927, som igen rejste sagen, om den nedlagte bus til Dybendal.

Jeg havde efterfølgende en lang snak med den, trods den høje alder, meget aktive pensionist. Her er nogle af de argumenter, hun dels brugte på mødet og dels til mig efterfølgende. Er du klar over, hvilke konsekvenser det har med nedlæggelse af vores bus? 72 kr. koster det mig at komme til dette møde.

Det samme koster det, at komme til byen og handle. 72 kr. koster det mig, at komme til biblioteket, til Paraplyen, eller til andre aktiviteter, som skal holde mig i gang. I påstår, at aktive ældre er til gavn for samfundet. Men med fjernelsen af vores bus, er vi nu afskåret, for de mange gode tilbud, som foregår her i Halsnæs. Jeg ved ikke hvor mange, som nu blot kan syne hen, og som nu er afskåret for deltage i det aktive liv.

Men jeg ved, at flere ældre er flyttet til Dybendal, netop med henvisning til de gode mulighed, der var for at komme til byen, for oplevelser og aktiviteter, med den gode busforbindelse. Hvis du og byrådet ikke kan finde, den million, som du siger busforbindelsen vil koste, så må du og det øvrige byrådet, klart og tydelig fortælle, at Dybendal er et forvisningssted. Hvor vi ældre, som er kommet her op, pluds de ældre, der måske ville besøge os, nu kun kan komme til og fra, hvis de har 72 kr. i lommen og endnu ikke har behov for stok og rollator

Jeg lovede den aktive kone, at sende hendes bemærkninger til pressen. Det være hermed gjort.

Publiceret 15 November 2019 00:00