Det lokale metal-band Stügg udkommer med deres første plads i starten af det nye år.

Det lokale metal-band Stügg udkommer med deres første plads i starten af det nye år.

Groove metal og melodiske omkvæd

Fem lokale gutter har netop indspillet deres første plade - release i starten af 2020

Af
Thomas Quvang

Musik "Genren vil jeg kalde groove metal med melodiske omkvæd og tunge breakdowns".

Ordene kommer fra Victor Wojtynka som sammen med kammeraterne Kasper Bøjes Hansen, Andreas Peter Andersen, Morten Ambus Olsen og Sebastian Andersen, netop er vendt hjem til Halsnæs efter en uge med pladeindspilning i Århus hos Frederik Uglebjerg, medlem af bandet Svartsot og med studie i Århus.

Høje decibel

Femkløveret fra Halsnæs kalder sig STÜGG, og som den øverste linie antyder, så er det ikke ligefrem musik til søndagens Giro 413 der bliver arbejdet med, tværtimod her bliver der tæsket nogle decibel igennem, krydret med bidende tekster til fordel for bl.a. klima og miljø, rettet mod 'den store mand i jakkesættet'.

'Nameless King', 'Grind Your teeth' og 'Bitch' er navnene på tre af STÜGG´s numre med tekster fyldt med budskaber som kan tolkes på flere forskellige måder.

'Røvballe-band'

Men hvem er de, Stügg og hvordan startede det hele og hvad er drømmene for fremtiden:

"Jamen vi er fem gutter i starten af 20'erne der har kendt hinanden siden barndommen, op gennem årene og i gymnasiet", fortæller Victor Wojtynka og fortsætter:

"Nogle af os spillede for år tilbage i 'røvballe-bandet' Moritah, men da det band blev opløst fandt vi sammen i februar 2017 og siden har øvet og spillet sammen".

Battle of Bands

For STÜGG har det været en start helt fra bunden, men det tog ikke lang tid inden at bandet gjorde sit indtog på den danske metal-scene:

"Vi er efterhånden blevet forholdsvis kendte indenfor metal-genren herhjemme og har spillet flere steder, specielt i hovedstadsområdet. Det er blevet til koncerter på 'Rust', Pumpehuset og High Voltage, samt deltaget i 'Emergenza Festival, som er en slags Battle of Bands' for upcomming artister", siger trommeslageren Victor Wojtynka som tilføjer:

"Det var efter vores koncert i februar på 'Rust' at det for alvor tog fart, og det var herfra vi fik kontakten med Frederik Uglebjerg som har sit studie i Århus.

Som før nævnt er femkløveret netop vendt hjem fra Århus, hvor syv originale sange er blevet indspillet til bandets første plade, som forventes at udkomme i starten af 2020:

Travl tid forude

"Det er med fuldt overlæg, at vi venter med at udkomme til starten af det nye år, inden da er der en masse forskellige opgaver som der skal arbejdes med", lyder det fra Victor Wojtynka som kommer med et par eksempler:

"Vi er i tænkeboks med hensyn til hvordan vores pladecover skal se ud, vi er i gang med at få designet diverse merchandise, bl.a. t-shirts med vores ulvegab-logo. Samtidig er vi i fuld gang med booking af næste års koncertkalender, vi håber at kunne komme rundt til bl.a. Copenhell og det helt store kunne selvfølgelig være, at komme på en af de mindre scener på Roskilde Festival", slutter Victor Wojtynka.

Send et 'like'

Vil man smuglytte til STÜGG så søg evt. via Spotify og få en lydmæssig smagsprøve. STÛGG kan ligeldes følges via sociale medier som Instagram og Facebook - og de tager gerne imod en hilsen og et 'like'.

Publiceret 09 November 2019 00:00