Udstyret med gribetang og affaldssække fik byrødderne prøvet på egen krop hvad det vil sige at være affaldshelt. Foto Thomas Quvang

Udstyret med gribetang og affaldssække fik byrødderne prøvet på egen krop hvad det vil sige at være affaldshelt. Foto Thomas Quvang

Byrødder med gribetang

Af
Thomas Quvang

Affaldshelte Der findes vel ingen i Halsnæs der ikke har lagt mærke til dem - affaldsheltene med de selvlysende gule veste, gående langs vejene med gribetang og skraldesække.

Tirsdag eftermiddag var initiativtager Annemette R. Eriksen og gruppen af affaldshelte på landevejen igen. Denne eftermiddag i følgeskab med en stor del af kommunens byråd, der til lejligheden blev udstyret med de vigtigste redskaber - netop de gule veste, gribetang og affaldssække.

"Jeg tænker vi starter her, langs Industrivej og samler affald en god times tid", lød det indledningsvis fra Annemette R. Eriksen ved mødestedet, den store P-plads ved Jysk Sengetøj.

Møbler i hækken

Herfra gik det slag i slag, humøret var højt hos de lokale byrødder, der trods kulden fyldte den ene sæk efter den anden med alverdens affald. Tomme dåser, plastic, ja sågar møbler, var smidt i hækken langs vejen. Der gik hurtigt konkurrence i, hvem der hurtigst fik fyldt sækkene op med alskens affald.

Den store indsats fra Annemette R. Eriksen og Halsnæs Affaldshelte giver rigtig god mening. Siden Annemette R. Eriksen startede op, helt alene, for tre års tid siden, så ses resultatet af affaldsheltenes ihærdige arbejde tydeligt - Halsnæs er blevet pænere, der er mindre affald langs vejene og på de grønne områder, men ifølge Annemette R. Eriksen er vi ikke helt i mål endnu:

"Det er gamle indgroede vaner som vi skal bevidste om, med hensyn til bare at smide affald rundt omkring, det gælder os alle, men vi er blevet meget bedre, synes jeg", sagde Annemette Eriksen.

Pris på 100.000 kroner

Annemette R. Eriksen og affaldsheltens indsamling af tonsvis af skrald giver genlyd, ikke bare i Halsnæs.

Således er Halsnæs Affaldshelte med i finalefeltet til TV 2 Lorry-Prisen Fantastiske Fællesskaber. Og skal denne flotte pris på 100.000 kroner havne hos Halsnæs Affaldshelte, så opfordres alle til at stemme på sms 1272 og skrive 'Lorry 3'. (husk mellemrummet mellem 'Lorry' og '3').

Man kan stemme frem til den 14. november, og vinderen af prisen Fantastiske Fællesskaber afsløres fredag 22. november.

Publiceret 06 November 2019 10:51