De fire partier bag budgetforliget ønsker en maksimal fleksibilitet imellem gæstedagpleje og andre dagtilbud. Arkivfoto fra Dagplejehuset i Frederiksværk, som ligger på Skåninggårdsvej.

De fire partier bag budgetforliget ønsker en maksimal fleksibilitet imellem gæstedagpleje og andre dagtilbud. Arkivfoto fra Dagplejehuset i Frederiksværk, som ligger på Skåninggårdsvej.

Mere fleksibel gæstedagpleje

Af
Kim Larsen

BUDGETFORLIGET Mange forældre med børn i dagplejen havde sendt høringsvar med bekymrede kommentarer til et spareforslag om at lukke gæstedagplejen i Hundested.

Forslaget var ikke med i borgmesterens budgetforslag, og det har heller ikke fundet vej til det endelige budgetforslag, som 19 ud 21 byrådsmedlemmer står bag.

Men det betyder ikke, at alle tanker om ændringer i kommunens gæstedagpleje er taget af bordet. Gæstedagplejen er organiseret i to distrikter - Frederiksværk og Hundested. Når en dagplejer har fravær på grund af sygdom, ferie eller andet, omplaceres børnene til gæstedagplejen, som har personale,børnene kender i forvejen.

Når ingen dagplejere er syge (eller har ferie), så er der heller ingen børn i gæstedagplejen. Det er ikke let at planlægge efter.

Samtidig med, at der er problemer med for få voksne til for mange børn til i daginstitutionen, så er der nogle dage meget få, eller slet ingen, børn til personalet i gæstedagplejen. Det giver ingen mening, påpeger de fire partier bag budgetforliget:

"Partierne ønsker en maksimal fleksibilitet imellem vores gæstedagpleje og vores andre dagtilbud, så man kan udnytte hinandens hænder til gavn for de små. Det kræver en aftale med de faglige organisationer, som borgmesteren vil tage initiativ til at indlede. Den aftale skal være på plads, inden næste års forhandlinger om budgettet indledes."

Sådan står der i den budgetaftale, som Socialdemokratiet , Venstre, SF og Enhedslisten har underskrevet.

Publiceret 05 November 2019 00:00