Mølledammen, plænen ved Torvet og indgangen til Nørregade i Frederiksværk er i fokus den 7. november. Grafik: Stålsat By

Mølledammen, plænen ved Torvet og indgangen til Nørregade i Frederiksværk er i fokus den 7. november. Grafik: Stålsat By

Borgermøde: Vær med til at præge byen

Den 7. november inviterer Stålsat By, By og Land, Gjethuset og Frederiksværk Handel til borgermøde i Gjethuset.

STÅLSAT BY Der skal skabes endnu mere liv i Frederiksværk, og byen skal bindes bedre sammen. Realdania har doneret 6,4 millioner kroner til projektet Vandkraft og Byliv, som skal være med til realisere ønskerne, og blandt andet skal projektet give nye opholdsmuligheder, en legeplads og værktøjer til formidling af Frederiksværks historie i området mellem gågaden, Gjethuset og biblioteket.

Den 7. november inviterer Stålsat By, By og Land, Gjethuset og Frederiksværk Handel til borgermøde i Gjethuset, hvor der sættes fokus på ideer til omdannelse af netop området omkring Mølledammen.

"Det er et rigtigt spændende projekt, vi har mulighed for at realisere takket være bidraget fra Realdania. Jeg håber, at mange af kommunens borgere kommer til borgermødet og giver deres besyv med om, hvordan vi får skabt mere liv og sammenhæng i Frederiksværk, så et besøg i gågaden også bliver til et besøg i Gjethuset eller på biblioteket. Jeg glæder mig til at høre om drømme og idéer for byen fra både børn, unge og voksne", siger borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen.

Til borgermødet fortælles om, hvad der mere præcist sættes i værk i forbindelse med projektet. Der skal laves en ny stibro ved Turbinehuset, der skal indrettes en ny plads ved indgangen til gågaden, og der skal laves nye opholdsrum, hvor der både er plads til begivenheder, leg og afslapning.

"Men hvordan laver man den bedste plads som indgang til gågaden, der naturligt får de besøgende i Gjethuset til også at bevæge sig nysgerrigt op gennem Nørregade? Og hvordan ser det perfekte opholdsrum i Frederiksværk ud set med et barns øjne? Og med en forælders? Kom og gør os klogere, og del dine drømme og ønsker for Frederiksværk med os den 7. november i Gjethuset," hedder det i invitationen til mødet.

Det starter med suppeservering kl. 17.30, og der vil være pølsehorn til børnene. Klokken 18 byder borgmester Steffen Jensen velkommen til mødet, hvor alle er velkomne - både børn og voksne.

Jeg håber, at mange af kommunens borgere kommer til borgermødet og giver deres besyv med om, hvordan vi får skabt mere liv og sammenhæng i Frederiksværk, så et besøg i gågaden også bliver til et besøg i Gjethuset eller på biblioteket.

Det' for børn

Fra kl. 16 er børnefamilier velkomne til at være med og udveksle gode fifs om, hvordan man som familie får mest muligt ud af byen.

"Og så skal vi naturligvis snakke lidt om, hvad der måske kan få børnefamilierne til at bruge byen endnu mere. I løbet af eftermiddagen vi vil også meget gerne høre børnenes tanker om, hvad der kunne være dejligt at have i Frederiksværk. Derfor kan børnene tegne, klippe eller bygge deres drømmested i Frederiksværk i Lego, mens forældrene udveksler idéer om, hvordan Frederiksværk kan blive en endnu bedre børneby. Det kan også være, at både børn og forældre har nogle forslag til, hvad der skal være på den nye legeplads, som der er afsat penge til at bygge inden for de næste par år," fortæller projektleder Charlotte Scheel, Stålsat By.

Børnefamilierne er velkomne til at blive til mødet kl. 18. /an

Program for borgermødet

• 16.00 - 17.30 : Børnefamilierne tyvstarter

• 17.30 - 18.00 : Nyd en skål suppe

• 18.00 - 18:10 : Velkommen ved borgmester Steffen Jensen

• 18.10 - 18.30 : Hvad sætter vi i gang? Ved projektleder Stålsat By Charlotte Scheel

• 18.30 - 19.30 : Workshop i grupper om: Børn og leg i byen - En levende hverdagsby - Plads til begivenheder - Formidling.

• 19:30 - 19.55 : Opsamling fra grupperne

• 19.55 - 20.00 : Tak for i aften og det videre arbejde ved Steffen Jensen.

Tilmelding til arrangementet: Klik HER.

Publiceret 02 November 2019 10:00