"Vore hjerter er hos jer" hedder indsamlingen til de nødstedte i det nordøslige Syrien. Der er allerede indleveret mange sække i Multikulturel Forening, Jernbanegade 2C i Frederiksværk. Foto: Kim Larsen.

Lokal hjælp til nødstedte i Syrien

INDSAMLING "Vore hjerter er hos jer" hedder en indsamling til nødstedte i Syrien, som gruppen “Danmark fra alle hjørner” står bag. Der er organiseret indsamling i 25 danske byer.

Ved en tilsvarende tøjindsamling sidste år blev sendt seks container af sted til nødstedte i Syrien.

Tyrkiske luftangreb og bombardementer i det nordøstlige Syrien har, ifølge FN, de seneste uger drevet mindst 130.000 mennesker på flugt, og 1,3 millioner i området har brug for humanitær hjælp. Det har ikke gjort Syrien-indsamlingen mindre aktuel.

I Frederiksværk har Multikulturel Forening tilsluttet sig indsamlingen: Vintertøj, sko, dyner, tæpper etc. kan afleveres i klare plastsække i Multikulturel Forening, Jernbanegade 2 C, Frederiksværk på fredage mellem kl. 15-20 eller lørdage mellem kl. 18-20.

Man er også velkommen til bare at stille sækken ved hoveddøren.

Der er allerede afleveret mange sække med tøj, tæpper med mere - men også f.eks. en kørestol og et gangstativ. Nogle af sækkene er fyldt med helt nyt børnetøj, som var på tilbud i Aldi. Foreningens medlemmer har simpelthen købt alt, hvad der var af børnetøj i de nærmeste 4-5 Aldi-butikker.

Har man har lyst til økonomisk at støtte Syrien-indsamlingen (hjælp til f.eks. transporten) kan det ske via Mobile Pay til Femme Future: 848455 - mærket med: "Ihsan".

kil@lokalavisen.dk.

Publiceret 18 October 2019 15:28