Krimiforfatter Julie Hastrup har givet Jess Kaul stemme. Han døde 6. november 2003, knivdræbt af sin søster. Foto: Krestine Havemann

Krimiforfatter Julie Hastrup har givet Jess Kaul stemme. Han døde 6. november 2003, knivdræbt af sin søster. Foto: Krestine Havemann

Mord i familien: Offeret Jess får stemme

Forfatter, forældre og eksperter kaster et andet lys over knivdrab i Hundested

TRAGEDIE I en ny programserie på Kanal 5 'Mord i familien' er krimiforfatter Julie Hastrup med til at give et anderledes indblik i mordsager i familier, og tirsdag den 22. oktober skal det handle om en velkendt sag fra Hundested, hvor 18-årige Jess Kaul for 16 år siden blev knivdræbt af sin lillesøster.

LÆS OGSÅ: JESS MINDES 15 ÅR EFTER DRABET

I programmet fortæller Jess’ forældre om, hvad der gik forud for det tragiske drab, om psykisk sygdom, udfordringer i familien, lige som en psykolog og en tidligere krimi-efterforsker vil tegne et billede af den tragiske episode. Samtidig får Jess en stemme, indtalt af en skuespiller, og ordene er sammensat af Julie Hastrup på baggrund af pårørendes og eksperters forklaringer.

"At give den afdøde Jess en stemme giver ikke hele forklaringen på, hvad der skete dengang og hvorfor det skete, men det er et fortællemæssigt greb til at forstå nogle sammenhænge, lære personen at kende, forsøge at fortælle Jess' egen historie," siger forfatteren Julie Hastrup, som netop nu skriver på den ottende krimi i serien om efterforskeren Rebekka Holm.

"I programmet giver nogle erfarne eksperter, en psykolog og en tidligere efterforsker fra politiets rejsehold, en række interessante bud på nogle forløb op til mordet, som naturligvis var en stor tragedie og er svær at forstå for de fleste. Jeg kan ikke sige, om vi finder den endelige forklaring i udsendelsen, for familiens udfordringer har været store gennem en del år, og efter min mening er der tale om en familie, som ikke fået den nødvendige hjælp. Det er meget komplekst," fortsætter Julie Hastrup, der lægger vægt på at de pårørende har været med til godkende programmernes indhold.

"Det er mit indtryk, at familierne har været glade for eksperternes forklaringer og afdødes fortællinger, da de sætter nogle ting på plads."

Halsnæs Avis har smugkigget på udsendelsen om søskendedrabet i Hundested, og i en indledende sekvens lyder en ung mands stemme: "Om lidt dør jeg i en ambulance på vej til hospitalet. Mit navn er Jess Kaul, jeg blev 18 år, og det her er min historie." /an

Publiceret 17 October 2019 19:00