Mille Food og et leverandørfirma ved navn Titan politianmeldes.

Mille Food og et leverandørfirma ved navn Titan politianmeldes.

Fødevarestyrelsen politianmelder Mille Food

I Mille Food-sagens kølvand indleder styrelsen en landsdækkende aktion på mejerier

ANMELDT "Dansk modermælkserstatning i allerhøjeste kvalitet," står der på Mille Food A/S' hjemmeside, men nu er virksomheden i den grad kommet i myndighedernes søgelys efter afsløringer af manglende dokumentation for råvarer brugt i produktionen.

LÆS OGSÅ: MILLE FOODS LEDELSE ER FYRET

Hundested-virksomheden Mille Food har haft problemer med at spore valleproteinet lactoferrin i sin modermælkserstatning, og det er ulovligt, fastslår Fødevarestyrelsen, der vil melde virksomheden til politiet. Det skriver netmediet Finans.dk, som også fortæller, at den manglede dokumentation og sporing hænger sammen med, at selskabets nu afskedigede direktør, Steve Wang, har handlet med sin egen virksomhed, Titan Trade Company, og ulovligt indført valleproteinet lactoferrin, sandsynligvis fra Kina, hvorefter det er blevet brugt i Mille Foods produkter, der fortrinsvis eksporteres til Kina.

"Både Mille Food og Titan Trade Company vil blive politianmeldt for ikke at have overholdt flere forskellige fødevareregler, så det er alvorligt," fortæller Fødevare Københavns chef Jakob Munkhøj Nielsen til mediet.

Sagen har indtil videre medført fyring af tre ledere i virksomheden, og desuden er et parti færdigvarer til Kina forlangt destrueret på grund af den manglende dokumentation.

Sagen har nu udløst en større aktion i forhold til fødevarevirksomheder.

I halen på afsløringerne af problemerne i Mille Food øger Fødevarestyrelsen nu kontrollen på de danske mejerier, der eksporterer til Kina: "Jeg er taknemmelig for, at Fødevarestyrelsen reagerer så hurtigt," siger direktør for mejeriet Thise til mediet Fødevarewatch.

Mille Foods ledelse lagde inden fabriksåbningen i 2018 stor vægt på fødevaresikkerhed og dokumentation af produkternes indhold, men hen over sommeren 2019 har Fødevarestyrelsens kontrolbesøg i virksomheden afsløret nogle "alvorlige fejl".

Som tidligere nævnt i artikler om Mille Food er de kinesiske myndigheder meget opmærksomme på fødevaresikkerhed efter tidligere sager om urene eller direkte skadelige produkter, og uoverensstemmelser om produkters indhold kan udløse importforbud i Kina. /an

Mille Food skulle være på vej med en opdatering om sagen i løbet af fredag.

Publiceret 17 October 2019 11:10