Det er nu politikerne skal finde ud af, hvad der skal sættes penge af til i budgettet for 2020. Og det er nu, at du som borger i kommunen har mulighed for at give din mening til kende. Arkivfoto.

Det er nu politikerne skal finde ud af, hvad der skal sættes penge af til i budgettet for 2020. Og det er nu, at du som borger i kommunen har mulighed for at give din mening til kende. Arkivfoto.

BUDGET: Der er 2,2 mia. kroner at gøre godt med

Borgmester Steffen Jensen har sendt sit budgetforslag i høring - alle har mulighed for at kommentere frem til fredag 25. oktober

Af
Kim Larsen

BUDGETFORSLAG 2.213.579.000 kroner. Så mange penge ventes Halsnæs Kommune at få i indtægter i 2020. Størstedelen (ca. 1,6 mia. kroner) kommer fra de skatter, som borgere og virksomheder betaler til kommunen, mens 563 mio. kroner kommer ind via tilskud og udligningsordninger.

2,2 milliarder kroner - det er mange penge, men det koster også at drive en kommune.

Lige netop nu skal der lægges budget for 2020 - samt overslag for årene 2021-2023. Borgmester Steffen Jensen har spillet ud med et budgetforslag, som er sendt i høring. Forslaget kan findes på kommunens hjemmeside halsnaes.dk.

Her er også en liste med links til samtlige af administrationens forslag til effektiviseringer, samt forslag til både reduktioner og udvidelser for drift og anlæg.

Vær opmærksom på, at borgmesterens budgetforslag kun har medtaget nogle af disse forslag.

Borgmester Steffen Jensen præsenterer sit budgetforslag ved et borgermøde i Gjethuset på mandag 21. oktober kl. 19, hvor der efterfølgende er mulighed for at kommentere eller stille spørgsmål til borgmesteren.

Der er tradition for at de fleste af byrådets medlemmer deltager i budgetborgermødet, men ikke 'blander sig' i debatten denne aften

Hvis man har kommentarer til borgmesterens budgetforslag, eller budgetmaterialet i øvrigt, kan man sende en mail til hoeringbudget@halsnaes.dk. Alle høringssvar offentliggøres på kommunens hjemmeside: indkomne høringssvar. Sidste frist for høringssvar er fredag 25. oktober kl. 9.

Publiceret 17 October 2019 09:59