Ølsted Kro med skulpturparken blev hædret i 2017. Arkivfoto

Ølsted Kro med skulpturparken blev hædret i 2017. Arkivfoto

Vær med til at finde Halsnæs' bedste bygning

Smukke bygninger efterlyses

HÆDRING Hvert år præmierer foreningen By og Land Halsnæs en bygning, som skiller sig ud fra mængden, og nu lægges der op til endnu en kåring.

Alle kan komme med forslag om hædring af både både nyt og gammelt byggeri, f.eks. et hus i ny og spændende arkitektur, som er godt tilpasset omgivelserne, eller en "begavet ombygning" og sammensætning af nyt og gammelt i overraskende sammenhænge. Det kan også være et stykke gammel bygningskultur, som år efter år er nænsomt vedligehold til glæde for forbipasserende. Huset skal blot være eksempel på god byggeskik og ligge i Halsnæs Kommune, hedder topkriteriet

"Formålet med præmieringen er at give anerkendelse til husbyggere eller husejere, som har gjort en særlig indsats for bygningskulturen og at gøre opmærksom på de rigtig mange fine huse, som gør Halsnæs til et bedre sted at bo og et kønnere sted at besøge. Foreningen ønsker at sætte fokus på bevaringsværdige huse i kommunen. Det har stor betydning for mange andre end den enkelte husejer, hvordan bygningsarven bevares og udvikles," lyder det fra By og Lands, der har arrengeret bygningspræmiering ni gange.

Tidligere har foreningen præmieret bl.a. om- og tilbygning af Halsnæs Bryghus i Hundested, restaurering af Strandgade 12 i Frederiksværk og den nyere bebyggelse, Arresøparken i Vinderød, et af de oprindelige sommerhuse i Liseleje. Sdste gang blev den velholdte Ølsted Kro hædret.

Vinderen får ikke en kæmpe præmie. Ud over æren får man enkel og plakette med By & Lands logo til at sætte op på facaden.

Kom med forslag

Enhver kan komme med idéer til, hvilken bygning der fortjener årets påskønnelse. Det er også tilladt at pege på sit eget hus.

Send helst foto med, og giv en begrundelse for, hvorfor bygningen bør præmieres. Forslag sendes senest torsdag den 7. november 2019 pr. mail til byogland.halsnaes@gmail.com. Præmieringen vil finde sted i starten af december.

Publiceret 14 October 2019 10:09