"Regeringen har lyttet til os," jubler Peter Plant. Arkivfoto

LAG-penge rulles tilbage: Mere til Halsnæs' ildsjæle

Flere penge til Halsnæs - omdiskuteret besparelse droppes

STØTTE "Regeringen har lyttet til os. Det er kun en uge siden at vi skrev til ministeren - og mindede om valgløfterne, nemlig at den urimelige besparelse som den tidligere regering gennemførte på 30% af LAG-ordningen i 2017 ville blive rullet tilbage. Og nu er det sket. Sådan," jubler den lokale LAG-formand Peter Plant efter meldingen om at den bebudede besparelse droppes.

Han fremhæver, at ordningen med de lokale aktionsgruppers (LAG) fordeling af støttemidler er en vigtig medspiller i udvikling af landdistrikterne.

"Det ved jeg noget om som formand for lokalrådet, Torup Ting, i Årets Landsby, Torup," tilføjer han, og der er da også tilført mange støttekroner til en stribe lokale ildsjæleprojekter via LAG-ordningen de seneste år, f.eks. cruisefaciliteter i Hundested, renovering af turbåden Frederikke, støtte til erhvervsvæksthuset Propellen, Naturcenter Auderød, Hundested Kino plus mange flere.

Der er i alt 26 lokale aktionsgrupper på tværs af landet, og her i regionen er LAG Halsnæs-Gribskov er en af de grupper, der står for den lokale udviklingsstrategi og prioritering af projekter.

Erhvervsminister Simon Kollerup føjer til: ”Til trods for den åbenlyse værdi LAG-midlerne har for landdistrikterne i forhold til for eksempel at skabe og fastholde arbejdspladser i landdistrikterne, valgte V-regeringen i sin tid at beskære ordningen. Det er en helt skæv prioritering, hvis man er interesseret i vækst og udvikling i hele landet. Derfor har den nye regering besluttet at rulle besparelsen tilbage i 2020 og tilføre 30 millioner kroner til området i 2020.”

Med LAG-midlerne får borgere, virksomheder og foreninger en økonomisk hånd til at udvikle det lokale erhvervsliv eller til at understøtte gode levevilkår i landdistrikterne og på de små øer. Regeringens tilbagerulning af midlerne betyder, at LAG Halsnæs-Gribskov og LAG Bornholm efter årsskiftet tilsammen får yderligere 1,56 mio. kroner, oplyser Erhvervsministeriet. /an

Publiceret 10 October 2019 09:39