Halsnæs Kommune får 28 mio. kroner i særtilskud i 2020 som vanskeligt stillet kommune. Det er 2 mio. kroner mere end i 2019. Arkivfoto.

Halsnæs Kommune får 28 mio. kroner i særtilskud i 2020 som vanskeligt stillet kommune. Det er 2 mio. kroner mere end i 2019. Arkivfoto. HK-PHOTOGRAPHY - stock.adobe.com

Ekstra tilskud til Halsnæs

ØKONOMI Det bliver 2 mio. kroner nemmere at lægge budget for 2020 i Halsnæs.

Social- og Indenrigsministeriet har mandag udmeldt fordelingen af det særtilskud på i alt 678,3 mio. kroner, som i 2020 gives til særligt vanskeligt stillede kommuner.

Halsnæs Kommune er blandt de 40 kommuner i landet, som er blevet tildelt særtilskud. Beløbet er 28 mio. kroner, hvilket er 2 mio. kroner mere end her i 2019. Der er hermed også 2 mio. kroner mere, end der er budgetteret med i det foreløbige budgetoplæg.

"Vi er rigtig glade for, at der bliver 2 mio. kroner mere til Halsnæs Kommune. Vi har i længere tid rendt ministeren på døren og forelagt nøgletal. At vi nu får mere i tilskud, ser jeg som en anerkendelse af, at Halsnæs Kommune har et stort strukturelt underskud, som følge af vores sociale sammensætning med f.eks. flere kronisk syge, flere ældre med behov og flere udsatte børn," siger borgmester Steffen Jensen og tilføjer:

"Jeg håber, at det også vil slå igennem, når der skal kigges på den ny udligningsordning."

"Selvfølgelig er 2 mio. kroner ikke mange penge i forhold til et budget på 2 mia. kroner, men måske kan jeg kigge på, om der kan undlades et par besparelser i mit budgetoplæg," siger Steffen Jensen videre.

Ministeriet har også meddelt mulighederne for lånedispensation for 2020. Halsnæs Kommune får lånedispensation for i alt 38 mio. kroner. Det er ikke hele det beløb, der var søgt om, men tilstrækkeligt til at gå videre med f.eks. opførelsen af en ny Frederiksværk Skole.

Publiceret 07 October 2019 00:00