Hvem har skrevet Bibelen?

Debat om Kristendom inviterer til debataften onsdag den 25. september kl. 19.30 på Strandgården, Søndergade 80 i Hundested.

Det er højskoleforstander og præst Henrik Nymann Eriksen fra Hillerød, som denne aften holder oplæg om emnet: Hvem har skrevet Bibelen?

Forud for aftenen siger Henrik Nymann Eriksen: "Bibelen er måske den bog, som har haft størst betydning i den vestlige verdens historie. Mange af de ideer og værdier, som har båret vores civilisation, har rødder tilbage til Bibelen. Men hvem skrev Bibelen? Svaret på det spørgsmål har to niveauer. Det ene niveau er de menneskelige forfattere, som satte deres præg på de bibelske skrifter med den personlighed og kulturforståelse, som var deres - og deres samtids. Det andet niveau kan være lidt sværere at indfange - og tro - men det er Bibelens egen forståelse af, at der også er en guddommelig inspiration på færde. Hvordan er forholdet mellem det menneskelige og det guddommelige i Bibelen? Og hvordan er Bibelens syn på sig selv? Disse spørgsmål danner bl.a. grundlag for debatten denne aften."

Alle er velkomne til at komme og tage del i debatten, kommentere og stille spørgsmål.

Publiceret 14 September 2019 00:00