Sidste år uddelte borgmester Steffen Jensen prisen til 'Forældrenetværket til ordblinde og svagtlæsende børn', der målrettet har arbejdet for bl.a. at skabe netværk og vidensdeling blandt familier. Arkivfoto

Sidste år uddelte borgmester Steffen Jensen prisen til 'Forældrenetværket til ordblinde og svagtlæsende børn', der målrettet har arbejdet for bl.a. at skabe netværk og vidensdeling blandt familier. Arkivfoto

Frivilligpris: Og de nominerede er...

Den 20. september afsløres vinderen af dette års Frivilligpris

Af
Anders Nordstrand

lokalredaktør

FRIVILLIG FREDAG FRIVILLIG FREDAG Den 20. september er Frivillig Fredag, og det er samtidig kulminationen på et forløb, hvor borgmester Steffen Jensen kan overrække prisen på 5.000 kroner til dette års frivillige sociale forening/gruppe/ initiativ.

Mange gode tiltag er indstillet til prisen, og for nylig kunne en jury pege på tre nominerede, der på hver sin facon har opfyldt kriterierne på sociale, humanitære indsatser og dermed er med til at give en håndsrækning til borgere i kommunen.

Paraplyens frivillige, vågetjeneste og krisecentrets frivillige var blandt de indstillede, men det var de følgende tre initiativer, som er blevet nomineret af juryen bestående af Annette Aare (Paraplyen), Lea Schønberg (Frivilligcentret), Kim Jensen (F5 erhvervsnetværk), John Rolsted (Ældre Sagen), Kim Daugbjerg (Idrætsrådet) plus overtegnede, lokalredaktøren:

Salems maduddeling

Denne overraskende humanitære indsats er gået 'under radaren' blandt mange: Et par gange om måneden bringer frivillige fra Frikirken Salem mad ud til socialt udsatte, hedder det i en af indstillingerne, og madudbringningen foregår som regel på Torvet i Frederiksværk, men skulle nogen være forhindret i at møde op - ja, så kan maden blive bragt til døren - og der sendes gerne sms'er til dem, der kunne tænkes at have brug for et måltid, sodavand, kaffe og kage.

Flygtningshjælpens lektiecafé

Flygtningehjælpens initiativ har flere år på bagen i Frederiksværk og er indstillet til prisen tidligere. Senere har lektiecafeen fået en filial i Hundested, og gennem årene har en del skoleelever, børn som voksne, fået hjælp til lektierne og andre opgaver. Sidste år fik 600 borgere en håndsrækning til lektier, jobansøgninger, korrespondence med myndigheder etc. De frivillige går til opgaven med stor faglighed og laver gerne aftaler om andre tidspunkter, hvis brugerne er forhindret i at møde op i den normale åbningstid.

Børnenes Genbrug

Genbrugsforretningen i Strandgade, Frederikværk, har fået vind i sejlene og deler ud af overskuddet til børnerelaterede aktiviteter, lige som Børnenes Genbrug kan hjælpe med tilskud til børnefødselsdage, og det er blot nogle af foreningens aktiviteter og tilbud. Det er samtidig et bæredygtigt koncept, hvor f.eks. brugt tøj og legetøj afleveres, gøres klar til salg, og pengene kommer forskellige aktiviteter til gode. Det brugte børnetøj bliver ofte handlet flere gange, nybagte forældre sparer penge, og miljøet spares for belastning med produktion af nyt tøj.

Alle kan være med

Spændingen om prisvinderen udløses på Frivillig Fredag den 20 september ved et åbent arrangement kl. 15-17 i Aktivitetshuset i Maglehøj, Ildtornvej 25A, Frederiksværk, hvor frivillige som altid vil stå for kagebordet, inden foreningen Børn og Unge i Halsnæs fortæller om deres arbejde, borgmesteren uddeler prisen ved 16-tiden, stand-upperen Sebastian Dorset underholder, og til slut er der tid til at netværke.

Arrangementet er åben for alle, og som altid er der mulighed for at snuse til nogle af de mange frivilligaktiviteter her i Halsnæs.

Publiceret 14 September 2019 11:00