Det flød med gaspatroner ved stranden. Læserfoto

Det flød med gaspatroner ved stranden. Læserfoto

Stort antal patroner smidt ved strand

LATTERGAS En morgenbader fandt forleden et stort antal lattergaspatroner smidt ved stranden i Liseleje, og han var noget overrakset over dette fund.

"Søndag morgen i forbindelse med min daglige dukkert, lå der på parkeringspladsen ved indgangen til Liseleje Strand, brugte patroner til sniffing. Jeg talte i alt 60 patroner i seks æsker. Kedelig tendens de unge er begyndt på - ud over svineriet," fortæller Jan Hagen til Halsnæs Avis.

Brugte lattergaspatroner findes tilsyneladende oftere og oftere på gaderne og ude i naturen, f.eks. fandt lokale jagtforeninger et større antal, da de sidste år deltog i en affaldsindsamling ved kysterne.

Myndighederne har i flere år advaret om dette fest-drug, der skulle give en kortvarig rus - for det er en risikabel affære at indtage lattergas.

Sundhedstyrelsen om sundhedsmæssige risici:

"Indtagelse af gas fra gaspatroner, produceret og tiltænkt industrielle formål kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser. Idet patronerne indeholder ren gas, der ikke er opblandet med ilt, kan der ved vedvarende inhalation af gassen opstå iltmangel (hypoxi), fordi gassen fortrænger ilten i indåndingsluften. I yderste konsekvens, ved vedvarende inhalation og især ved blandingsbrug med andre rusmidler, kan ren lattergas være livsfarlig, idet kvælning kan indtræde på grund af iltmangel." /an

Publiceret 11 September 2019 10:34