Folketingsmedlem Trine Torp er første oplægsholder i det nye Ældrestyrken. Arkivfoto

Folketingsmedlem Trine Torp er første oplægsholder i det nye Ældrestyrken. Arkivfoto

Ældrestyrken er på vej i Halsnæs

"Vi vil samle Ældrestyrken i Halsnæs," lyder det fra Lisbet Møller, Hans Hansen, Dorte Jensen og Jørgen Tved

ÆLDRE Det 'grå guld' i Halsnæs skal samles i Ældrestyrken, foreslår en lille lokal gruppe af engagerede pensionister bestående af Lisbet Møller, Dorthe Jensen, Hans Hansen og Jørgen Tved.

"Der skal nok være dem, som synes, at der allerede er rigeligt med interessegrupper med krolf, bridge og banko til pensionisttiden. Men den mere fokuserede og inspirerede samtale og diskussion om emner, som er relevante for samfundet her og nu, er måske mere sjælden. Netop det vil Ældrestyrken tage på sig i form af et arrangement hver anden uge - et åbent arrangement, hvor alle ældre borgere med nysgerrigheden og diskussionslysten intakt, kan flokkes om et udfordrende oplæg fra en engageret indleder," lyder det fra Ældrestyrkens fortrop, der kalder til det første træf mandag den 23. september kl. 11-13 i Frederiksværk Biblioteks kælder, hvor det lokale folketingsmedlem Trine Torp fra SF vil berette om det aktuelle arbejde i Folketinget set fra hendes stol.

"Der er næppe tvivl om, at hun vil fokusere på temaer, som nok skal lægge op til livlig debat. Emner burde det ikke skorte på. Dagligdagen er jo et evigt fletværk af fælles udfordringer, muligheder og visioner," fortæller initiativtagerne om Ældrestyrken, der har forbillede i Hillerød, hvor Ældrestyrken i flere år har skabt et forum med inspirerende oplægsholdere, tid til eftertanke og debat.

Jørgen Tved har tidligere har været aktiv i Ældrestyrken i Hillerød og vil ved det første arrangement gå lidt i dybden med perspektivet for Ældrestyrken Halsnæs. /an

Publiceret 11 September 2019 10:03