Flere end 500 haver i Halsnæs er nu tilmeldt

Flere end 500 haver i Halsnæs er nu tilmeldt "Giftfri Have". Arkivfoto.

Halsnæs bedst til giftfri haver

Flere end 500 haver i Halsnæs Kommune er nu tilmeldt "Giftfri Have" - vi ligger nr. 1

MILJØ Halsnæs Kommune har igen i år kørt kampagnen ”Giftfri Have” i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Praktisk Økologi.

Borgerne opfordres til at stoppe evt. brug af sprøjtegift i deres haver og tilmelde sig initiativet ”Giftfri Have”. Der var et par præmier på højkant til de som tilmeldte sig, de blev vundet af Tommy Rye fra Frederiksværk og Lotte Ramtung fra Ølsted.

Kampagnen har bragt Halsnæs helt til tops. Antallet af tilmeldte haver nåede op over 500 i løbet af kampagnen, hvilket gør Halsnæs Kommune til den kommune i landet, der har flest haver tilmeldt.

I hele Danmark er der nu i alt 17.227 haver tilmeldt "Giftfri Have". Det svarer til 83.282.069 m2. Når man som haveejer er tilmeldt ”Giftfri Have” modtager man efterfølgende tips og tricks til at holde sin have giftfri, uden at det går ud over havens skønhed.

Brug alternativer

Gift i private haver kan have konsekvenser for grundvandet. På samme måde er brugen af sprøjtegift til skade for biodiversiteten og miljøet generelt samt den menneskelige sundhed.

Som alternativ til gift kan haveejere eksempelvis benytte sig af kogende vand mod myrer i haven, kvartssand som afskrækkelsesmiddel, og så kan man i øvrigt fortsat bruge myrelokkedåser inden døre uden at anvende gift.

Publiceret 24 July 2019 13:35