32 spejdere fra Knud Rasmussen gruppen var på sommerlejr ved Helsingør

32 spejdere fra Knud Rasmussen gruppen var på sommerlejr ved Helsingør

Sommerlejr på spejdermanér

Begivenhedsrig sommerlejr for lokale spejdere

Sommerlejr i sidste uge var 32 spejdere i alderen 5-12 år fra Knud Rasmussen Gruppen på sommerlejr på Gurredam spejdercenter ved Helsingør.

En sommerlejr der for de ældstes vedkommende startede med en gåtur på ca. 50 kilometer fra Hundested til lejren ved Helsingør.

Det blev en særdeles begivenhedsrig uge, som startede vådt med regn, lyn og torden. så istedet for flaghejsning, der blev aflyst af sikkerhedsmæssige årsager, blev der på rigtig spejdermanér, gravet render rundt om teltene, så der ikke løb vand ind.

Forskellige aktiviteter

Ugen bød på masser af forskellige aktiviteter for såvel juniorer som mini'er og mikroer, bl.a. Wellness, hvor der blev lavet skønhedsprodukter. I smedjen blev der bl.a. lavet magelspir, der blev bygget tømmerflåder, ikke alle var lige heldige med resultatet og måtte en tur i søen, samt sæbekasse-biler. Der var ligeledes tid til en tur på klatrevæggen, hvor flere klarede alle tre sværhedsgrader.

En fælles udfordring var lejrens 50 meter lange svævebane i ti meters højde over jorden.

Mini'erne deltog bl.a. i 'Oldes' køkken, hvor der blev lavet mad som i gamle dage, og herefter blev opvasken klaret i fællesskab.

Hamlet og Kronborg

Sommerlejren startede vådt, men heldigvis blev det fantastisk vejr som ugen skred frem. Onsdag aften var der hygge omkring lejrbålet, hvor der blev opført Hamlet, med lederne som statister. Fortælleren fik det gjort levende og meget forståeligt for alle børn, selvom det var en drabelig fortælling.

Det kom hele gruppen til gode dagen efter, hvor Kronborg blev besøgt. Alle børnene havde fuldstændig styr på alle scener og fortællinger takket være opførelsen aftenen i forvejen.

Opførelsen af Hamlet blev også Gruppens indslag ved det store afslutnings lejrbål fredag aften, hvor der var mange gode indslag og råb.

Publiceret 19 July 2019 12:08