Nyt advarselsflag på strandene.

Nyt advarselsflag på strandene.

Nyt flag advarer om understrøm og revlehuller

PÅ STRANDEN Hestehuller, revlehuller og understrøm er ubehageligt og farligt. Livredningstjeneste har derfor lavet et nyt flag, der viser, hvor der er understrøm og revlehuller på stranden.

Især den jyske vestkyst er kendt for revlehuller, eller som de også kaldes: hestehuller. Men revlehuller og understrøm kan opstå på alle strande, hvor der er bølger, der bryder ind over en revle eller løber rundt om høfder, stensætninger og moler.

Og sommeren i år er startet med masser af blæst, hvor især vestlige vindretninger giver store bølger langs Nordkysten. Og så kan der opstå revlehuller, når vandet, der løber ind over revlerne, graver render på tværs af revlen for at sive tilbage ud på dybere vand igen. På samme måde er der stærk strøm og dybt vand, når vind og bølger presser vandet rundt omkring stensætninger og moler.

”Vi sætter det nye understrøms-flag ud på stranden på det sted, der er risiko for revlehuller og understrøm. Så er de badende klar over, at man skal lade være at gå i vandet omkring flaget”, siger cheflivredder John Mogensen fra Nordkystens Livredningstjeneste.

Normalt er livredderen på stranden hver dag fra 10-18. Men det nye understrøms-flag bliver ikke taget ind, hvis der er revlehuller og understrøm, når livredderen går hjem. Så bliver flaget stående på stranden, til advarsel for badegæster, som kommer efter åbningstid.

Se mere om revlehuller Her

Publiceret 13 July 2019 09:30