Turisterne flokkes om Halsnæs' sommerhuse som aldrig før. Pressefoto

Turisterne flokkes om Halsnæs' sommerhuse som aldrig før. Pressefoto

Sommerhusudlejning når ny rekord

"Enorm efterspørgsel," lyder det om aktuelt turismeboom

TURISME Der er udsigt til en ny rekord med hensyn til sommerhusududlejning denne sommer, afslører nye tal fra udlejningsportalen www.campaya.dk, som har lavet en aktuel opgørelse for Halsnæs Avis.

"Overordnet set går sæsonen, altså udlejningen hele året, rigtig godt i Halsnæs. Jeg vil tro, at der indtil nu i år er lejet 5-10 procent flere sommerhuse ud i kommunen sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, så der er al mulig grund til at tro, at vi rammer en ny rekord for sommerhusudlejning, når året er omme. Det tyder alt på," fortæller Jesper Kruse, campaya.dk

100% udlejet

Uge 29 og 30 er alle udbudte huse fuldt udlejet, altså 100%, og står det til Jesper Kruse, kunne mange flere sommerhuse udlejes med gevinst for både ejere og lokalområdet:

"Efterspørgslen i år har bare være fuldstændig enorm. Og hvis der havde været flere sommerhuse at udleje, kunne vi også sagtens have gjort det. Der er generelt en mangel på sommerhuse i Halsnæs Kommune i højsæsonen, og det betyder selvfølgelig færre indtægter til den lokale turismeindustri, end hvad der kunne have været."

Halsnæs Kommune, Visit Nordsjælland m.fl. har i flere omgange opfordret sommerhusejere til at leje ud til turister, hvilket har øget udbuddet, men ifølge den nye opgørelse ser det ud til, at behovet er øget. /an

FAKTA

Belægningsprocenter, Halsnæs

  • Uge 28: 94,12
  • Uge 29 og 30: 100 (højsæson)
  • Uge 31: 91,18
  • Uge 32: 77,45
  • Uge 33: 70,59
  • Til sammenligning var belægningsprocenten i højsæsonen 2017 97,22
  • Antal udlejningssommerhuse hos Campaya: 101

Publiceret 11 July 2019 11:28