Ingen spejderlejr uden bål. Foto: Søren Vester-Fabrin.

Ingen spejderlejr uden bål. Foto: Søren Vester-Fabrin.

Spejderlejr på Arrenæs

SPEJDERLIV Arresøcentret i Auderød er i år vært for 120 spejdere fra Sjælland og 40 fra Irland. De irske spejdere ankom sent lørdag nat efter en tur i henholdsvis Skåne og Sydsjælland, hvor de har været på tur.

Spejderne ankom lørdag hvor de i silende regn gik i gang med at etablere lejrpladser, slå telte op, bygge borde, lave bålpladser og flække brænde.

Søndag var der gang i en masse aktiviteter tilrettelagt af Arresøcentret - lige fra gammeldags smedje, pionerring, tømmerflåder, sejlads med optimist-, og meginjoller, tinstøbning, læderarbejde, silketryk, pizzabagning i gammeldags brændeovn, rebslagning, naturlære, O-løb og Hike i Nordsjælland.

Søndag aften var der fælles lejrbål med underholdning ved de enkelte grupper.

Nogle irske spejdre klappes i mål efter at have gennmført

Nogle irske spejdre klappes i mål efter at have gennmført "Explorer Belt".

I løbet af uge vil man kunne møde spejdere i Frederiksværk, når de besøger de forskellige steder - blandt andet svømmehallen.

Torsdag er der middelalderdag med diverse middelalderaktiviteter, bl.a. dragespisning (kalkunlår lavet overbål). Lejren slutter med stort fælles lejrbål fredag aften, og lørdag er der nedbrydning af lejrpladser og afrejse efter en forhåbentlig fantastisk oplevelse.

kil@lokalavisen.dk

Publiceret 09 July 2019 09:30