De første studenter i fælles indsats for at hejse flaget.

De første studenter i fælles indsats for at hejse flaget.

Studenterne hev flaget til tops

EKSAMEN Mandag morgen sprang de første studenter ud på Frederiksværk Gymasium & HF, og det allerførste kuld på fem fik traditionen tro æren af at hejse Dannebrog til tops sammen med rektor Johnny Simonsen.

Flere af de nye studenter sluttede eksamensræset af med at forsvare den AT-projektopgave, de havde arbejdet med tidligere på året, og det gik "Helt okay", sagde Asma, efter hun havde fået sin hue på: "Havet var fælles tema for opgaverne, og jeg havde skrevet om Bermuda-trekanten i en religiøs kontekst. Det gik fint, og nu skal jeg søge ind på tre uddannelser - jordemoder, sygeplejerske og laborant - så håber jeg at komme ind på én af uddannelserne. Jeg vil nemlig gerne studere videre inden for naturvidenskab."

For Alexander sluttede eksamen af med et 7-tal i sin opgave om havet, og med fokus på slaget om Atlanten under anden verdenskrig, mens endnu en nybagt student, Ditte, scorede et 12-tal: "Det er jeg super glad for. Min opgave handlede om overlevende på havet, med udgangspunkt i filmen Life of Pi, der handler om en indisk drengs kamp for overlevelse efter et skibsforlis," fortalte hun om sit projekt på tværs af faiktion og psykologi.

Resultatet var til topkarakter, og nu håber Ditte, at karaktergennemsnittet rækker til optag på psykologiuddannelsen, evt. kombineret med mere erhvervserfaring for at opnå de fornødne point.

Studenter på tur

De kommende dage springer endnu flere studenter ud, og efter translokationen på skolen fredag tager de unge på tur rundt til familierne. Et af de første stop er som altid Halsnæs Avis, hvor der uddeles godter til vognturen.

Årets første kuld studenter: Lasse, Asma, Ditte, Randi og Alexander i selskab med rektor Johnny.

Årets første kuld studenter: Lasse, Asma, Ditte, Randi og Alexander i selskab med rektor Johnny.

Publiceret 24 June 2019 10:53