Michael Thomsen (V):

Michael Thomsen (V): "Som udgangspunkt bakker vi op om mini-SFO, men vi er blevet opmærksomme på en problematik i forhold til de børn, som ikke skal starte i en kommunal folkeskole."

V ønsker valgfrihed for børn på vej i privatskole

Forslag om mini-SFO nedstemt i økonomiudvalget, men den endelige beslutning ligger i Halsnæs Byråd

Af
Kim Larsen

MINI-SFO Forslaget om mini-SFO glider måske ikke så glat igennem byrådet som først ventet. I Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud var der opbakning fra Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti, men på onsdagens møde i Økonomiudvalget stillede Venstre et ændringsforslag:

"Som udgangspunkt bakker vi op om mini-SFO, men vi er blevet opmærksomme på en problematik i forhold til de børn, som ikke skal starte i en kommunal folkeskole. De risikerer at blive udsat for et ekstra skifte, hvis den friskole, de skal gå på, ikke har tilbud om mini-SFO. Vi stillede derfor forslag om, at disse forældre kan fravælge mini-SFO, så børnene undgår et ekstra skifte," fortæller Michael Thomsen (V) og fortsætter:

"Men det fik vi ikke opbakning til, og så stemte vi imod forslaget om mini-SFO på økonomiudvalgsmødet."

Hermed blev mini-SFO forslaget faktisk nedstemt i økonomiudvalget, idet også SF og Enhedslisten stemte imod.

Det er dog ikke økonomiudvalget men Halsnæs Byråd, som tager den endelige beslutning. Mon ikke det trækker op til lidt politiske forhandlinger, inden torsdagens byrådsmøde.

Publiceret 14 June 2019 14:12