Der bliver sået rigtig mange blomsterfrø her på Mellemrummet i Hundested.

Der bliver sået rigtig mange blomsterfrø her på Mellemrummet i Hundested.

Blomster og bier på Mellemrummet

Flere blomster til de vilde bier i Halsnæs

NATUR I dag den 12. juni giver en 3. klasse fra Hundested Skole de vilde bier en hjælpende ved at så blomsterfrø på Melemrummet i Hundested.

Såningen foregår her til formiddag i samarbejde med Halsnæs Kommune for at skabe bedre leveforhold for de vilde bier, sommerfugle og andre insekter, der flyver omkring i Halsnæs.

Formand for Udvalget for Miljø og Plan, Anja Rosengreen, er trukket i arbejdstøjet sammen med eleverne i en ny indsats for, at der kommer flere vilde blomster til de vilde bier. Den blomsterfrøblanding de sår består af frø indsamlet fra vilde blomster i den danske natur, og frøblandingen er med til at give bier, sommerfugle og insekter fødekilder, der er mangel på.

Flere steder i lokalområdet bliver der sået vilde blomster.

Anja Rosengreen glæder sig over, at der nu er udsigt til flere blomster til bierne: "Lige nu er bestanden af både vilde bier og vilde blomster faldende, så det er rigtig positivt, at vi forhåbentlig kan være med til at vende den udvikling ved at så blomsterfrø flere steder i Halsnæs. Biernes bestøvning er vigtig for udbyttet af afgrøder, for eksempel betyder den, at vi får bedre og flottere jordbær om sommeren, så det er noget, vi skal værne om", siger hun og fortsætter:

"Jeg synes, det er et godt initiativ, at børnene fra 3. klasse skal være med til at så blomsterfrøene. Det bliver rigtig hyggeligt, og så giver det anledning til, at børnene lærer om, hvor vigtige bierne er for vores økosystemer, og hvorfor det er vigtigt, at vi passer på både bier og blomster".

De såede frø består af 28 forskellige arter af vilde blomster, som allerede fra juli vil pryde landskabet i Halsnæs og bringe ny næring til kommunens sultne bestøvere.

Kilde: Pressemedd.

Publiceret 12 June 2019 10:34