Få mere at vide om muligheden for at søge LAG-midler onsdag 12. juni kl. 16–18 på Dyssekilde Station, Torup.

Få mere at vide om muligheden for at søge LAG-midler onsdag 12. juni kl. 16–18 på Dyssekilde Station, Torup.

LAG-støtte til Hvideland-projekt

LAG Halsnæs-Gribskov har netop uddelt midler fra LAG og FLAG puljerne

TORUP De ca. 350 borgere i Torup kan blive til 500, når den nye bydel Hvideland bliver realiseret. Og det ser ud til at være realistisk.

Projektet har netop fået støtte via LAG Halsnæs-Gribskov, hvis formand Peter Plant fortæller:

"I år har vi haft 2 mio. kr. til uddeling til LAG projekter og. 1 mio. kr. til uddeling til FLAG projekter, og vi har netop afsluttet den anden uddelingsrunde, hvor vi har givet tilsagn til fire spændende og visionære projekter."

"I Halsnæs har vi støttet et LAG projekt ’Fællesfaciliteter i den nye bydel Hvideland’ med 500.000 kr." udtaler Peter Plant.

Den nyoprettede Foreningen Hvideland søger tilskud til etablering af fællesfaciliteter til den nye bæredygtige bydel Hvideland i Torup.

Foreningens vil etablere et nytilflytterområde i Torup med op til 80 nye boliger og med 150-200 nye borgere. Belært af erfaringer fra andre selvbygger-økobyer, ønsker Foreningen Hvideland at starte med at bygge fællesfaciliteterne, der hjælper med at opbygge fællesskab, og som vil kunne benyttes i byggeperioden.

Et fælleshus, med funktioner som B&B og kontorfællesskab, etableret allerede under byggefasen vil være et vindue til omverden og en platform for tiltrækning af beboere til bydelen.

I Gribskov har Aktionsgruppen støttet tre FLAG projekter:

"Det Maritime Mad- og Kulturhus"- fra sommer-spisested til helårsforretning - med 395.000 kr.

"Truck til ophaling af beddingsvogne" med 155.000 kr.

"Surf shop med vandsport aktiviteter ved Gilleleje havn" med 162.000 kr. Næste ansøgningsfrist til LAG og FLAG midler er den 25. august. Inden da holder Aktionsgrupen to møder om LAG og FLAG midler med sparring til projektidéer og gode råd om at søge puljemidlerne. Book en tid på 9153 6171.

Møderne er i Glashulen ved Biblioteket, Skolegade 43, Helsinge, tirsdag 11. juni kl. 16–18, og på Dyssekilde Station, Stationsvej 1, Torup, onsdag 12. juni kl. 16–18.

kil@lokalavisen.dk

Publiceret 30 April 2019 09:12