Der inviteres til første spadestik i Melby allerede onsdag 1. maj kl. 16.

Der inviteres til første spadestik i Melby allerede onsdag 1. maj kl. 16.

MLI-klubhus er kommet i mål

Kommunen bevilger 2,5 mio. ekstra oven i de budgetterede 10 mio. kroner - og klubben selv lægger 600.000 kroner oveni

Af
Kim Larsen

KLUBHUS-PROJEKT Det har været en lang kamp, hvor sagen har bølget frem og tilbage. Flere gange har den længe ønskede udbygning og renovering af MLIs klubhus været skudt til hjørne, men nu er projektet endelig kommet i mål.

Med 21-0 vedtog Halsnæs Byråd torsdag aften en løsning, der indebærer, at kommunen bevilger 2,5 mio. kroner ekstra, udover de 10 mio. kroner der tidligere er afsat til projektet, mens klubben selv lægger 600.000 kroner oveni, for at få sit store ønske om en overdækket terrasse opfyldt.

Der var en del knubbede ord mod den valgte arkitektrådgiver, hvis projekt var udformet, så det langt overskred de budgetterede 10 mio. kroner. Til gengæld var der ros til administration og MLI for god dialog og godt samarbejde - ikke mindst omkring at løse den svære hurdle at barbere projektet ned, så det kunne blive realistisk økonomisk.

Tillykke - og lidt malurt

"I aften kan vi glæde os over, at vi nu er kommet i mål med en løsning for idrætsudøverne ude i Melby. MLIs klubhus har i mange år være på listen over steder, vi skulle gøre noget ved. Økonomisk har sagen været en udfordring: Jeg er glad for, at det har været et bredt politisk ønske om at finde de nødvendige midler - og det er flot, at klubben selv bidrager med et meget stort beløb. Der er grund til at anerkende den flotte samarbejdsindsats og den dialog, der har været mellem administration og klub - også her i den sidste svære fase," lød det fra Helle Lunderød, formand for Kultur, Idræt og Demokrati.

Også Sune Raunkjær (V) glædede sig over, at det var lykkedes at nå frem til en løsning.

"For MLI må det være en dejlig dag," sagde han - men han havde også lidt malurt at drysse i bægeret:

"Det oprindelige projekt på 10 mio. kroner er blevet overhalet af virkeligheden, men også af dårlig rådgivning og projektledelse. Det skal vi som kommune lære af. Det nytter ikke noget at fremvise et så flot projekt, der er så meget ude af trit med den budgetmæssige virkelighed."

Sune Raunkjær slog fast, at med tillægsbevillingen på 2,5 mio. kroner, så vil der ikke blive tilført så meget som en krone ekstra til projektet:

"Det er det her budget, der skal holdes, ellers må projektet nedskaleres igen," lød det fra Sune Raunkjær. En løftet pegefinger, der straks blev bakket op af Thue Lundgaard (Ø)

Afpillet juletræ

Walter Christophersen (DF) meddelte, at Dansk Folkeparti ville stemme for klubhus-projektet, selvom det ikke var med i partiets budgetforslag for 2019. Men det var ikke med stor begejstring:

"Jeg betragter det som et afpillet juletræ uden grene og kviste, og uden pynt. Det er kedeligt, at man bider til bolle nu, hvor byggemarkedet stadig er overophedet," sagde han blandt andet og kaldte det "umådeligt pauvert", at kommunen vil lade klubben selv betale de 600.000 kroner til en terrasse.

Han mente at kunne huske, at klubhuset i Frederiksværk i sin tid var budgetteret til 12 mio. kroner, men endte med at koste 25 mio. kroner.

"Det er forskelsbehandling, så det vil noget - det er meget kedeligt," sagde han.

Anja Rosengreen (SF) fandt det ærgerligt, at Walter Christophersen på denne måde nedgjorde projektet:

"Jeg synes det er fint, at vi nu har fundet 12,5 mio. kroner. Jeg synes bare, vi skal sige tillykke - det er et projekt, vi godt kan være bekendt," fastslog hun.

Også borgmester Steffen Jensen(A) følte trang til at kommentere Walter Christophersens indlæg:

"Du røfler os for ikke at ville give 600.000 kroner mere, selvom du ikke selv ville give dem en krone!"

For at få det store ønske om en overdækket terrasse opfyldt, må MLI selv lægge 600.000 kroner oveni i de 12,5 mio. kroner, som Halsnæs Kommune bidrager med til klubhus-projektet i Melby.

For at få det store ønske om en overdækket terrasse opfyldt, må MLI selv lægge 600.000 kroner oveni i de 12,5 mio. kroner, som Halsnæs Kommune bidrager med til klubhus-projektet i Melby.

Første spadestik 1. maj

Allerede dagen efter byrådets vedtagelse sendte Halsnæs Kommune invitation ud til første spadestik på klubhus-projektet i MLI.

Det bliver onsdag 1. maj kl. 16 med velkomst og tale ved MLI-formand Kim Daubjerg samt taler af borgmester Steffen Jensen og udvalgsformand Helle Lunderød.

Publiceret 26 April 2019 12:53