Affaldshelten Annemette R. Eriksen tager fortsat skraldet sammen med flere interesserede borgere. Arkivfoto

Affaldshelten Annemette R. Eriksen tager fortsat skraldet sammen med flere interesserede borgere. Arkivfoto

Affaldsheltenes indsats griber om sig

"Enorme mængder" skrald er indsamlet

SKRALD Halsnæs Affaldshelte har det sidste års tid taget skraldet langs mange af de lokale veje, og indsatsen fortsætter i år, melder initiativtager Annemette R. Eriksen, der samtidig kan fortælle at en flok børn i Hundested er klar til at samle affald ind i deres nærområde.

"En anden affaldshelt har lige været forbi efter udstyr til ca 10-12 unger ude fra Høje Tøpholm. De er fyr og flamme, så hun tager dem med ud for at samle affald lørdag formiddag på skrænterne ned til Amtsvejen samt ved Vibehus Station. Aktionen starter kl. 10 på Degnebakkens p-plads. Der sker altså en løbende udvikling - indsatsen griber om sig, hvilket er til stor glæde for mange," forklarer Annemette R. Eriksen.

LÆS OGSÅ: HILSEN FRA DE LANDSKENDTE AFFALDSHELTE

Enorme mængder affald

Hun har sammen med andre affaldshelte gået kilometer efter kilometer langs vejene og samlet store mængder affald - men det er umuligt at svare på, hvor meget skrald, det er blevet til: "For det første vejer vi ikke sækkene, dernæst samles der mange tunge stykker affald, som vi lægger ved siden af, og så er der mange, der samler mindre portioner løbende, som slet ikke sætter det på Facebook eller bruger Tip Halsnæs/Natur & Vej til at hente, så det er umuligt at danne sig et overblik over det - men mængderne er enorme," pointerer affaldshelten, som har været i kontakt med kædebutikkerne ved krydset Hundestedvej/Industrivej for at lave en aftale om indsamling af affald i netop det område. /an

Spørgsmål: Er det ind i mellem frustrerende at det hele tiden er nødvendigt at rydde op efter andre?

Annemette R. Eriksen: "Åh jo, især det affald, der med hovedet under armen, kastes ud bevidst. Det forarger mig decideret, da det enkleste og fornuftigste i verden er at rydde op efter sig selv. Det irriterer mig også, at der stadig kører lastbiler med affald uden at være dækket til, hvilket et ægtepar fra Hillerød bla også skrev til mig. Almindelig sund fornuft og omtanke er alt, der skal til for at vi kan leve rent. At der så er dele, der falder af køretøjer eller noget, der ved uheld blæser ud af carporte er, hvad det er. Det er det bevidste svineri, der får mig til at ryste på hovedet.

Dog er der flere, der er stoppet med at svine, simpelthen fordi de via mit initiativ og de mange mennesker langs vejene, er vågnet op, og det glæder jeg mig over og er overbevist om, at vi kan "vække" de fleste folk op af deres uhygiejniske dvaletilstand Alle, jeg taler med foragter de folk, der sviner vores område til, men det kræver kun nogle få grisemikler at tilsmudse en strækning, hvis de færdes der dagligt og smider noget fra sig. Altså håber jeg på det bedste og knokler på. Vi kan ikke redde andre lande fra deres affaldsdynger, men vi kan sørge for at holde vores eget land rent."

Publiceret 09 January 2019 10:33