VM-skibe i Rusland og fint selskab i Venedig

GLASSKIBE "Det er helt surrealistisk," udtaler Mette Bentzen fra møbelsnedkeriet Egeværk om de glasskibe, der her under VM i Rusland bliver set af millioner af tv-seere på kanalen Fox Sport.

To glasskibe fra de lokale nabovirksomheder i Hundested, Backhaus-Brown og Egeværk, pryder sportskanalens VM-studie, hvorfra der sendes til rundt regnet 100 mio. seere, og det må siges at være maksimal eksponering for de to firmaer, der startede samarbejdet om glasskibe for ca. 2½ år siden.

Efterhånden er der fremstillet 200 eksemplarer, og en del af dem har allerede været verden rundt, men til september skal endnu to glasskibe, Nattesværdet og Ran, en tur til Venedig på udstillingen Homo Faber, hvor cremen af europæisk håndværk vises frem: "Det er den schweiziske Michelangelo fond, der står bag at samle det fineste håndværk fra hele Europa til denne prestigiøse udstilling, som skal definere de bedste mestre. Sikken en ære, vi kommer i det absolut fineste selskab for håndværk og kunsthåndværk," fortæller Mette Bentzen om den kommende præstention, formidlet via Vessel Gallery i London, hvor glasskibene har været udstillet en periode.

an

Publiceret 06 July 2018 10:28