Anders Jönsson, deltager i sidste års kursus ’Lær at tackle - job og sygdom’: “På kurset lærer man at tage aktivt ansvar for sit og sætte sig nogle mål.” Foto: Kim Larsen.

Anders Jönsson, deltager i sidste års kursus ’Lær at tackle - job og sygdom’: “På kurset lærer man at tage aktivt ansvar for sit og sætte sig nogle mål.” Foto: Kim Larsen.

Lær at tackle job og sygdom

Anders Jönsson havde stor gavn af at deltage i et “Lær at tackle”-kursus - nyt kursus starter 7. november

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

KURSUSTILBUD “Lær at tackle - job og sygdom” er titlen på et kursus, som Halsnæs Kommunen tilbyder borgere, der har en langvarig sygdom og som mangler redskaber til at få mere styr over sygdom og jobsituation.
Kurset ledes af to frivillige instruktører, der selv kender til at have en langvarig sygdom inde på livet.
Anders Jönsson, Frederiksværk, var deltager på kurset i efteråret 2016:
”Jeg havde i april 2016 fået diagnosen polyneuropati, altså nervebetændelse, som gradvis lammer hænder og fødder, så man mister førligheden.”
“Jeg gik dårligt og kunne næsten ikke komme op og ned ad trapper. Og så havde jeg ondt af mig selv, syntes det var dybt uretfærdigt.”
“Jeg havde mange smerter, da jeg også døjer med en diskosprolabs i ryggen. Jeg fik at hav af piller hos lægen.”
“På kurset lærer man at tage aktivt ansvar for sit liv og sætte sig nogle mål, som der så bliver fulgt op på. Jeg satte som mål, at jeg ville træne tre gange om ugen.”
“Det hjælper på smerterne. Jeg træner om morgenen. Det gør mig ikke smertefri, men det bliver udholdeligt, og jeg bruger næsten ikke smertestillende medicin mere.”
“Lige da jeg var startet på kurset, blev jeg fyret fra mit job og gik straks i gang med at lede efter et andet job. Efter 14 dage fik jeg arbejde igen - et fleksjob som automekaniker, som er mit fag. Det job har jeg stadig.”
“Når man har smerter, går det nemt ud over det sociale. Kurset har givet mig nogle redskaber til at finde en balance mellem arbejde, fritid og træning. Jeg kan absolut anbefale kurset, men det er vigtigt at gå ind i det med åbent sind,” understreger Anders Jönsson.

Fakta

Nyt kursus starter tirsdag 7. november. Kurset består af seks kursusgange á 2 1/2 time.
For yderligere information kontakt: Camilla Døj Jensen på tlf. 2154 4813 / mail cadje@halsnaes.dk eller sundhedskonsulent Kirsten Müller på tlf. 2035 0168 / mail kimu@halsnaes.dk kontaktes.
På hjemmesiden laerattackle.dk/ er der bl.a. små film med personlige beretninger.

Publiceret 01 November 2017 00:00