Helge Friis vil sætte dagsordenen over for Folketinget sammen med andre nordsjællandske kommuner, der også lider under sløj højhastighedsdækning.

Helge Friis vil sætte dagsordenen over for Folketinget sammen med andre nordsjællandske kommuner, der også lider under sløj højhastighedsdækning.

BREDBÅND:

“Folketinget må komme ind i kampen”

Vi skal ikke affinde os med sløj dækning, mener udvalgsformand

Af
Jens Patrick Thiede

NETDÆKNING Sidste uge fortalte Halsnæs Avis, hvordan dækningen med højhastighedsbredbånd i Halsnæs har svære vilkår, bl.a. fordi konkurrencen er sat ud af spillet på bredbåndsmarkedet via TDC's manglende investeringer.
Dette konkluderede en rapport om Halsnæs' digitale infrastruktur fra det tekniske rådgivningsfirma Netplan, som er blevet udfærdiget for Halsnæs Kommune.
Selvom rapporten giver kommunen få handlemuligheder for forbedringer, mener formanden for Udvalget for Vækst og Erhverv i Halsnæs ikke, at man må leve med den dårlige dækning af højhastighedsbredbånd, som kan koste både vækst, turisme og tilflytning.

Sætte politisk dagsorden

“Vi skal ikke bare affinde os med det, og derfor reagerer vi med en række tiltag. Først og fremmest skal vi sammen med de andre kommuner i Nordsjælland sætte dagsordenen over for Folketinget, fordi det kræver handling fra Folketingets side.”
“Det er jo ikke nok, at de har et mål om, hvornår vi skal have bedre bredbånd. Man skal have en handleplan, og der skal statslige investeringer til.”
“For det andet kan vi jo drøfte med forsyningen, om vi kan få lagt rør med ned, når de graver alligevel, så vi er beredte på at lægge bredbånd ind senere.”
“Endelig bør vi også presse leverandøren TDC, når vi laver vores udbud,” mener Helge Friis.
SE OGSÅ: "Vi må lægge pres på telebranchen"

Bebrejder ikke TDC

Udvalgsformanden vil ikke pege fingre ad udbyderen TDC, fordi de bibeholder de langsomme kobberkabler i Halsnæs og Nordsjælland, hvilket visse eksperter inden for branchen betegner som “en ren cash cow”, som TDC bare malker for penge.
“Det kan jo være svært at kritisere, at en privat udbyder benytter de forretninger, der er til rådighed.”
“Netop derfor skal de presses i udbudene, og Folketinget skal ind i kampen for at pålægge ledningsejerne at føre fibernet ud,” siger Friis.

Publiceret 18 January 2016 12:15