Halsnæs-borgerne må stadig vente på hurtigere internet. Modelfoto

Halsnæs-borgerne må stadig vente på hurtigere internet. Modelfoto

Ingen dato på web-opgradering i Halsnæs

Yousee er i gang med at udvide kapaciteten i hele landet, men firmaet kan ikke svare på, hvornår de udvider i Halsnæs Kommune

Af
Jens Patrick Thiede

NETHASTIGHED I januar måned lancerede internetudbyderen Yousee, at man ville øge hastigheden for download, der fra 2. februar skulle op på 300 Mbit/s for foreløbigt 20 procent af kunderne. Herefter skal den nye hastighed rulles ud til over en million af firmaets tv-kunder i løbet af 2015.
Halsnæs Avis har de seneste måneder sat fokus på den bl.a. mangelfulde internetdækning i kommunen, og derfor spurgte vi Yousee om, hvornår der ville ske noget med hastigheden i vores område?
LÆS OGSÅ: Hårdt prøvet internetkunde

Plan ikke på plads

Nu har presserådgiver i TDC Group - YouSee, Mette Marie Rasmussen, svaret følgende pr. email:
"Vi kan desværre ikke sige noget om, hvornår vi ruller 300 Mbit ud i Halsnæs. Det skyldes, at udrulningsplanen endnu ikke er på plads - det bliver den forventeligt i løbet af marts."
"Så svaret herfra bliver pt. ikke mere konkret, end det vi kommunikerede i vores pressemeddelelse, da vi lancerede nyheden – nemlig at udrulningen kommer til at ske i en rækkefølge, der sørger for, at flest foreninger og kunder får adgang til den nye hastighed så hurtigt som muligt."
"Dog er det muligt, at vi undervejs kan melde noget mere specifikt ud, når vi er på vej med udrulning rundt om i landet."

Gavner problemområder

Direktør for YouSee Bredbånd, Jens Raith, har ifølge websiden recordere.dk givet følgende forklaring på firmaets strategi:
"For at kunne tilbyde en hastighed på 300 Mbit, skal vi have opgraderet hele vores netværk."
"Det betyder, at vi samtidig får skruet op for kapaciteten i områder, hvor vi i løbet af året har oplevet overbelastning i nettet og dermed nedsat hastighed for nogle af vores kunder," således Jens Raith.

På politisk dagsorden

Byrådet i Halsnæs satte i efteråret problemstillingen på dagsordenen, da der blev sat fokus på, at dårlig såvel internet- som mobildækning kan koste både arbejdspladser og turister.
Kommunen har bl.a. iværksat undersøgelser, ligesom man arbejder sammen med fire andre kommuner omkring problemstillingen.
LÆS OGSÅ: Erhvervslivets visioner for Halsnæs

null

Publiceret 11 February 2015 15:00