Ny krimi fra Halsnæs-forfatter

Det vrimler åbenbart med krimiforfattere i Halsnæs - Ulrik Jørgensen, Torup, er aktuel med en krimi, der foregår i middelalderen

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

NY BOG Hver en krog af Halsnæs har efterhånden sin egen krimiforfatter: Ved Havelse Mølle i det sydligste Halsnæs, så langt syd på at postnummeret er 3600, finder vi Susanne Staun, i Frederiksværk bor søskendeparret Lotte og Søren Hammer, i det tilsyneladende idylliske Liseleje har Ane Riel hjemme, og i Hundested slår Jon Zimsen sine folder.
Nu har også Torup fået sin egen krimiforfatter. Han hedder Ulrik Jørgensen.
"Den Evige Mand" er titlen på bogen, som han selv kalder en middelalderkrimi.
Ulrik Jørgensen har tidligere skrevet en fantasy-bog, men hans nye bog er den første krimi.
Den foregår i Skotland i 1420'erne og bringer læseren rundt i en af Europas mest hektiske perioder - Hundredeårskrigen.
Et helligt manuskript Codex Gigas, kendt som Djævlebogen, bliver stjålet ved et blodigt røveri, der efterlader døde krigere med knuste ansigter og afskårne hænder.
Broder Trueblood og Sir Brask står i orkanens øje, hvor intet virker til at være sandt, og alle løgne sagtens kunne være det, de leder efter.

Paramediciner

Men hvem er egentlig forfatteren Ulrik Jørgensen?
"Jeg er lige fyldt 40, og jeg bor i Torup med min kone Christine og vores to store børn, en datter på 18 og en søn på 15. "
"Jeg er født og opvokset i Frederikssund. Vi flyttede til Torup for snart 19 år siden."
"Jeg har skrevet siden har var helt lille. Kan slet ikke lade være. Jeg får det nærmest skidt, hvis jeg ikke skriver."
"Inspirationen henter jeg fra min historiske interesse - særligt for middelalderen. Ikke mindst den hemmelige del med tempelriddere og konspiration. Under arbejdet med bogen har jeg været i England og Skotland og besøgt de historiske sites, som er med i bogen."
"Jeg har spillet rollespil i mange år og gør det stadig, og den fritidsinteresse er også en del af inspirationen."
"Og så er der mit arbejde. Jeg er paramediciner i Lyngby, og her oplever jeg livets forhold på alle niveauer og mennesker fra alle lag i samfundet, ofte i de værst tænkelige situationer. Det tager jeg med mig..."

Makkerskab

Ulrik Jørgensen er ikke helt alene om sine bøger. Hans kone Christine er 'medskyldig':
"Hun er bibliotekar og fungerer som lektør i bibliotekerne anmelderkorps, som bibliotekerne bruger i forbindelse med bogindkøb. Hun er vant til at læse og give en vurdering. Hun læser korrektur, men står for også for tuningen af manuskriptet. Det er sådan et makkerskab vi har," forklarer Ulrik Jørgensen.
Han har også et makkerskab med en tegner, han har kendt i mange år. De to er i gang med at lave nogle læse-let bøger med arbejdstitlen "Det skjulte korps", hvor hovedpersonen er en opfindertyper, der kan lave alt ud af intet.
"Jeg får masser af ideer. Jeg tror aldrig jeg komme til at lide af skriveblokade," lyder det fra Ulrik Jørgensen.

"Den Evige Mand" er udgivet på forlaget Epoz, som er Ulrik Jørgensens eget forlag.

Mulig billedtekst: Ulrik Jørgensen er meget historisk interesseret - især middelalderen fascinerer ham. Nu har han skrevet en krimi - en middelalderkrimi! Foto: Michael M. Jørgensen.

Publiceret 28 July 2014 11:00