"Natbusser og nattog skal prioriteres på dette års budget", mener Frederik Germann. Arkivfoto TQ

Debat: Natbus og nattog - nu har vi pengene!

Frederik Germann, Byrådsmedlem, (V)

Transport Borgmesteren har offentliggjort, at vi har flere penge i kommunens hænder til at bruge på det kommende budget, end vi har haft i mange år. Det er dejligt – og det vil komme til gavn for kommunens borgere.

På byrådsmødet d. 26/4-2018 vedtog et samlet byråd følgende:

"At bede Region Hovedstaden om at arbejde videre med en model for natdrift på lokalbanerne, og at fortsætte dialogen med regionen og de andre relevante kommuner om en finansieringsmodel, som kan drøftes i forbindelse med forhandlingerne om budget 2019".

Desværre stod vi dengang og skulle finde 70 millioner kroner, og derfor blev ønsket om natbus/nattog lagt ud som et fremtidigt ønske.

Nu er historien anderledes, og vi har pengene!

Jeg ved, at alle i byrådet har forskellige ønsker og prioriteringer, hvilket jeg har fuld forståelse og respekt for. Ønsket om nattog/natbus på afgange fredage og lørdage om natten er blevet et større og større ønske blandt befolkningen i Halsnæs Kommune.

Personligt foreslår jeg derfor følgende: Vi har pengene nu, og jeg mener derfor, at det skal prioriteres på dette års budget i kommunen!

Måske man også skulle kigge på, hvordan og hvorledes muligheden for at vi får afgange hver nat ugens 7 dage fra Hillerød til Hundested?

Vi har rigtig mange arbejdende folk, som ikke altid kan nå hjem med de skæve togtider og de mange timer om aftenen og natten, hvor tog eller bus ikke kører. Samtidig ville flere og flere kunne komme trygt og sikkert hjem fra København eller andre steder, hvis man fx har været en tur i Tivoli eller til koncert. Og ikke alle har penge til at tage en taxa.

Publiceret 08 October 2019 11:08