DEBAT: Ældrestyrken kom godt fra start

Af Jørgen Tved, Skansevej 30 B, Hundested

Det første møde i Ældrestyrken bekræfter hvad vi havde på fornemmelsen: At der er behov for et forum, hvor vi kan diskutere de mange problemer, vi møder i vores hverdag.

Vi var 30, som fik et oplæg fra Trine Torp fra SF. Et af de spørgsmål som blev rejst, var den såkaldte Ghettolov, som Trine Torp erkendte, at hun ikke var tilstrækkelig inde i.

Ingen kan som bekendt vide alt. På Ældrestyrkens kommende møde den 8. oktober har vi så allieret os med Herdis Jacobsen fra Helsingør. Herdis er tidligere socialrådgiver, nu pensionist, men har sat sig godt ind i konsekvenserne af Ghettoloven, som også har ramt Helsingør.

Jeg havde en anden oplevelse på mødet. En af de ældre borgere i Vinderød trak mig til side: "Vil du høre på mig i 2 minutter?"

Problemet er, at den bus som tidligere har betjent det store område, med et plejehjem, ældreboliger, boligfællesskab m.m. i Vinderød. Den er nu skåret væk.

"Hvis du vidste hvor meget det nu koster mig, at få købt daglig varerne hjem. Det kan min økonomi slet ikke holde til."

Jeg kan naturligvis ikke løse de ældres transportproblemer i Vinderød. Men jeg håber, at jeg med disse linjer, kan ”råbe” vore politikere op, så de, der ikke har bil, og som har sat cyklen i stald, igen kan komme fra Vinderød til byen og handle ind.

Publiceret 26 September 2019 00:00