DEBAT: Menighedsplejen fik "kniven"

Af Hans Buur, Liseleje

MELBY SOGN På årsmødet den 5. september blev Melby Menighedspleje nedlagt, hvilket ikke var overraskende, da det har været en realitet, siden Menighedsrådet trak sine to medlemmer ud af bestyrelsen og senere meddelte, at der ikke fremover ville samarbejde med Menighedsplejen.

Den der har ført "kniven" er Menighedsrådets formad, Kristian Kousholt, mens Rådet har set passivt til. Men det kan især såre undre, at sognets præst, Eva Berger, som medlem af Menighedsrådet, positivt har medvirket - eller har hun?

Menighedsplejen har adskillige gange uden held forsøgt, at få en forklaring på, hvad de har gjort galt, men kun offentlige avisanklager fra Kousholts side overfor Yvonne Vestermann og Kim Snekkerup om bedrageri og tyveri af Menighedsplejens midler er kommet frem.

LÆS OGSÅ: MAGTMISBRUG I MENIGHEDSRÅD

Kristian Kousholt har ofte markedsført sig med mottoet: "Sammen skal vi bygge kirke", og pastor Eva Berger prædiker i kirken om tilgivelse og lighed overfor Vor Herre og Jesus. Der er da noget, som ikke hænger sammen i Melby Sogn.

Melby Menighedspleje har i 12 år udført diakonalt arbejde overfor sognets menighed med: Torsdags cafe og spisning, bankospil, seniorfester 2 gange årligt, påske og jule arrangementer, bus/ferieture for mindrebemidlede børnefamilier, julehjælp, trøst til alvorligt syge og efterladte i forbindelse med død, bankospil og sang på Solhjem, m.m.

Alt dette må menigheden i Melby Sogn nu undvære selvom Menighedsrådet vistnok har erklæret, at de meget bedre kan gennemføre disse aktiviteter. Indtil nu er der dog kun gennemført nogle få torsdagscafeer.

Publiceret 11 September 2019 19:30