En lovlydig bilist på Nyvej, hvor der må køres 60 km/t. Private fartmålinger har vist hastigheder op til 117 km/t. Arkivfoto: Kim Larsen.

En lovlydig bilist på Nyvej, hvor der må køres 60 km/t. Private fartmålinger har vist hastigheder op til 117 km/t. Arkivfoto: Kim Larsen.

DEBAT: Ja tak til 2 minus 1 vej på Nyvej

Klaus Søndergaard, Gyvelvej 1, Asserbo

TRAFIK Åbent brev til byrådet:

Vi kører ofte fra Asserbo (Gyvelvej) til Hundested over Melby langs kystvejen.

Da kommunen etablerede 2 minus 1-vejen med pullerter blev det til en behagelig oplevelse at køre turen uden de alt for ofte overhalinger af medtrafikanter, der ikke overholder fartbegrænsningen.

Vi synes, det er fantastisk, at der er etableret 2 minus 1-vej. Det har virkeligt hjulpet på hastigheden.

Vi har ladet os fortælle, at Nyvej skal have ny asfalt (det er også hårdt tiltrængt), når vandværket til september er færdig med at grave nye vandledninger ned. Derudover har vi hørt, at man påtænker at lave 2 minus 1-vej på Nyvej, men at det først skal besluttes i byrådet.

Vi har vores egen fartmåler og har i år kunnet konstatere hastigheder op til 117 km i timen på Nyvej. Ikke mange kører så stærkt, men alligevel. Gennemsnittet ligger på 73 km i timen.

Det er faktisk uhyggeligt så stærkt, der bliver kørt, med de mange gående, motionsløbere og cyklister. Derudover bliver der i et væk overhalet, selvom hastigheden er max. 60 km/t, og der er fuldt optrukne linjer.

Vi bor ud til Nyvej, overfor Rønnebærvej, og har flere venner/bekendte langs Nyvej, og vi vil alle være taknemmelige med etablering af 2 minus 1-vej med pullerter.

Publiceret 31 July 2019 13:20