DEBAT: Mangel på grunde - hvor skal vi bygge?

Af Mads Vergo, Ølsted

BOLIGER Dette er en slags invitation til en offentlig debat med vores lokalpolitikere eller en opklaring fra dem omkring udvidelse af Ølsted, eller mangel på det selv samme. Ølsted er en fantastisk by, en by hvor rigtig mange gerne vil bo eller flytte til. Jeg er selv født og opvokset i byen og har tænkt mig at blive i byen hele mit liv, sammen med min familie. Men der er desværre lidt bump på vejen før det kan ske. Da der er begrænsning på hvor mange huse der bliver sat tilsalg, kan det være svært at finde det rette hus, og byggegrunde findes der absolut ingen af. Hvad gør vi så?

Jeg ved at min familie ikke er den eneste, der står med et stort ønske om at kunne bygge drømmehuset i Ølsted.

Byen og skolen har endelig fået udskolingen tilbage, idrætsforeningen er i stor udvikling og er klar til at kunne få de unge mennesker tilbage i ”egen fold”. Og skal vi blive ved med at kunne ”levere” nye børn til både skole og idrætsforening, skal der også være boliger til familierne. Men hvor skal de bo?

Anja Rosengreen er citeret i Halsnæs Avis: ”Jeg mener det er vigtigt at vi bygger tættere i byzone, fremfor at bygge i det åbne land, på den måde kan vi bevare så meget natur som muligt.”

Jeg er tildels enig, men i Ølsted har vi bare ikke mere plads i midten af byen til at bygge på, eller andre steder for den sags skyld. Så hvad er alternativet? Evt. udstykke noget at den landjord der støder op mod det yderste af byen? Det tror jeg, og jo før jo bedre.

Jeg er med på at Kregme syd er lige i nærheden, men den sidste etape lader vist vente på sig? Det kan i øvrigt kun gå for langsomt med at få sat den i gang. Kender I udtrykket ”Man skal smede mens jernet er varmt”? Og Jeg kender selvfølgelig også til planerne der har været på den gamle Gasbeton-grund, men de er blevet totalt ødelagt af de 5-8 meter løs jord, der er blevet læsset af på hele området.

Så det endelige spørgsmål kan vel koges ned til: Hvordan og hvornår vil vores politikere hjælpe med at styrke Ølsted? Både hvad angår mulige tilflyttere, nuværende borgere med ønsket om at bygge og blive i byen, for i sidste ende at kunne holde vores børnetal oppe.

Ølsted har rammerne, vi skal bare have lov til at udnytte dem.

Publiceret 28 May 2019 00:00