DEBAT: VUC i Frederiksværk bør bevares

Af Rasmus Stoklund, folketingskandidat (S)

UDDANNELSE Til sommer lukker VUC i Frederiksværk. Det er enormt ærgerligt, for VUC spiller en vigtig rolle i at uddanne unge og voksne, som af den ene eller anden årsag ikke har taget den direkte vej gennem uddannelsessystemet.

Er man eksempelvis ufaglært, har man på VUC haft muligheden for at tage nødvendige enkeltfag, som er forudsætningen for at gå i gang med ens drømmeuddannelse. På den måde har VUC både været vigtig for den enkelte og været en gevinst for samfundet, fordi flere via VUC har taget en uddannelse.

Hidtil har 85 VUC-afdelinger spredt udover hele Danmark sikret, at der var en VUC nogenlunde tæt på de flestes bopæl. Men til sommer er det slut. Mange afdelinger lukkes og det gælder især de afdelinger, der ligger uden for de største byer. Herunder afdelingen i Frederiksværk.

På de senere års finanslove har man skåret ned på VUC’s bevillinger. Samtidig har det såkaldte omprioriteringsbidrag, som årligt har skåret to procent af VUC’ernes økonomi, taget sin told.

Nu mærker vi snart konsekvensen, når VUC i Frederiksværk lukker i august - med mindre det lykkes at samle opbakning i Folketinget til, at der også i fremtiden skal være mulighed for at gå på VUC selvom man ikke bor i nærheden af en af Danmarks største byer.

Publiceret 15 March 2019 14:03